Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Με υπογραφές κάτοικοι του Αστακού ζητούν να εφαρμοστεί το υπό εκκρεμότητα σχέδιο πόλεως


         Με αίτηση που συνυπέγραψαν 67 κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού, με την οποία  απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και ζητούν να έλθει το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση, αφού τηρούνται οι προϋποθέσεις εισαγωγής του με το σύνολο των υπογραφόντων δημοτών και να ψηφίσουν την ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΣΤΑΚΟΥ και την ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ - ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ.
      Ειδικότερα η αίτηση που συνυπέγραψαν οι 67 κάτοικοι του  Αστακού, προς το Δήμο Ξηρομέρου, έχει ως εξής:
 AIT Η Σ H
      Των κάτωθι αναφερομένων και υπογραφόντων την παρούσα κατοίκων της δημοτικής Κοινότητας Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νιας
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου
  
         Η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής επί σειρά ετών για την εφαρμογή του υπό εκκρεμότητα σχεδίου πόλεως Αστακού αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων αναπτυξιακών προβλημάτων της πόλης μας.....



         Το χρόνιο αυτό ζήτημα δημιουργεί σοβαρό εμπόδιο στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας, στην εργασία διαφόρων κλάδων και επαγγελμάτων αλλά και στην εν γένει οικονομική δομή της πόλης. Δομή, υπό αδιέξοδο πλέον.
       Επειδή πιστεύουμε ότι τεχνηέντως και σκοπίμως επί τόσα χρόνια η υπάρχουσα αλλά και προηγούμενη δημοτική αρχή δεν αγγίζει το ζήτημα αυτό, χρησιμοποιεί δε αβάσιμες δικαιολογίες ως προς την μη ολοκλήρωση του εγχειρήματος δίδοντας δήθεν προτεραιότητα σε άλλα έργα ή ζητήματα τα οποία ουδέποτε με την σειρά τους υλοποιούνται.
      Επειδή κατασπαταλιόνται διάφορα ποσά σε επουσιώδη του παρόντος ζητήματος έργα.
       Επειδή στην αδράνεια αυτή συμμετείχε ως φαίνεται και από το έως σήμερα έργο της, η μείζονα αντιπολίτευση αφού ουδεμία πρόταση ή σχέδιο έφερε από την πλευρά της ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις τελικής υλοποίησης του εκκρεμούς σχεδίου πόλεως.
       ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όπως φέρετε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το εν λόγω ζήτημα, αφού τηρούνται οι προϋποθέσεις εισαγωγής του με το σύνολο των υπογραφόντων δημοτών που κατατίθεται η παρούσα αίτηση, και ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο:
  (ι) την ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΣΤΑΚΟΥ, την ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ - ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ και 
    (2) το σχετικό κονδύλιο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη φάσης με ανάλογη πίστωση (κωδικό) στον επερχόμενο προϋπολογισμό. 

ΟΙ ΑΠΌΥΝΤΕΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνδημότες, εσείς που υπογράφετε την αίτηση προς το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αστακού, αδικείτε την μείζονα αντιπολίτευση με την αναφορά σας πως δεν έκανε τα δέοντα. Επειδή το θέμα το γνωρίζω από την αρχή και το έχω παρακολουθήσει σε όλα του τα στάδια, θα κάνω λίγα σχόλια.
    Είναι αλήθεια πως οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές δεν είχαν την βούληση να ολοκληρώσουν την επέκταση του σχεδίου πόλης Αστακού, ή γιατί δεν είχαν καταλάβει την μεγάλη αναπτυξιακή σημασία του ή γιατί δεν μπόρεσαν να ξεμπλέξουν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή άλλοι γιατί πίστευαν πως θα έχουν πολιτικό κόστος.
    Η πίεση που ασκείτε στη Δημοτική Αρχή με την αίτησή σας με βρίσκει σύμφωνο,μόνο που καθυστερήσατε να το κάνετε και φαίνεται κιόλας πως δεν έχετε παρακολουθήσει τις συζητήσεις των Δ.Σ.
    Είμαι πολλά χρόνια Δ.Σ. και την επέκταση του σχεδίου πόλης Αστακού την είχα πάντα ψηλά στην ατζέντα. Δεν θα πάω πολύ πίσω γιατί δεν είναι του παρόντος, θα αναφερθώ στη σημερινή Δημοτική Αρχή και κυρίως στις παρεμβάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης.
    Π/Υ του 2011: Ήταν γραμμένο στον Π/Υ 29.000 ευρώ, διαφωνήσαμε, σηκώσαμε το θέμα και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις.
    Π/Υ 2012: Αναγράψανε στον Π/Υ 23.000 ευρώ, πάλι διαφωνήσαμε, δεύτερη παράσταση και προτάσεις.
    Τον Ιούλιο του 2012 προκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο με αίτηση δέκα Δ.Σ. της μείζονος αντιπολίτευσης με μοναδικό θέμα τη γενικότερη λειτουργία του Δήμου Ξηρομέρου, όπου κι εκεί αναδείξαμε το θέμα της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης Αστακού.
    Τον Οκτώβριο του 2012 κατά τη συζήτηση για την έγκριση του απολογισμού - ισολογισμού έτους 2011, αναφερθήκαμε ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.
    Όλα αυτά που σας αναφέρω, είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο για όσους ενδιαφέρονται.
    Επειδή έτυχε να είμαι ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης, σας λέω πως κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας, μη σας πω ότι έχουμε γίνει και κουραστικοί για το σχέδιο πόλης.
    Το ζήτημα τώρα είναι πώς θα δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής, γιατί θα συμβάλει στην ανάπτυξη της έδρας του Δήμου και στην ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Κώστας Μπαμπούρης
    Δημοτικός Σύμβουλος
    Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο