Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση στο Αγρίνιο του νέου βιβλίου της Γιώτας Γουβέλη «Το κεντρί της πεταλούδας»


Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Αγγέλη, Φιλόλογος

              Oι Εκδόσεις “Διόπτρα” και το βιβλιοπωλείο «Η λέσχη του βιβλίου» Αλεξάνδρας Μοσχονά, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γιώτας Γουβέλη «Το κεντρί της πεταλούδας» Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στις 19.00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Αναστασιάδη 2, Αγρίνιο.
Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Φραντζέσκα Ιωαννίδη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Αγγέλη, Φιλόλογος.....



Bιογραφικό
 H Γιώτα Ν. Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Τα πρώτα της βιβλία «Η μουσική του κόσμου» και «Το σκίτσο» έτυχαν θερμής υποδοχής από αναγνώστες και κριτικούς...

Αγαπητοί συνεργάτες, 
Καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο με βιβλία που θα κρατήσουν συντροφιά σε όλους τους αναγνώστες. Η Γιώτα Γουβέλη, στο νέο της βιβλίο αναλύει την ψυχοσύνθεση τριών γυναικών που ψάχνουν τη λύτρωση μέσω της εκδίκησης. «Το Κεντρί της Πεταλούδας» είναι ένα θυελλώδες μυθιστόρημα που σκιαγραφεί τους πολυσύνθετους οικογενειακούς δεσμούς μέσα στην ελληνική κοινωνία. 
Όταν μια πεταλούδα κουνήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, οι εξελίξεις μπορεί να φέρουν βροχή στην Κίνα (θεωρία του χάους). Ποιές θα είναι οι εξελίξεις στις ζωές των τριών ηρωίδων μετά την ασυγχώρητη προδοσία; Σε ποιου το κεφάλι θα πέσει η μοιραία βροχή;

Κεντρική Ιδέα:
Τρεις γυναίκες και ο μοιραίος άντρας που σημάδεψε τις ζωές τους. Όταν η πεταλούδα τινάζει τα φτερά της, τα πανιά της μοίρας φουσκώνουν.

Συνοπτική Περιγραφή:
Η σύζυγος, η αδερφή, η ερωμένη… Τρεις γυναίκες στα άκρα.
   Τον Ιούλιο του 2005 ένας μυστηριώδης φόνος θα αφήσει τη χαρακιά του σε μια κλειστή κοινωνία. Τα κίνητρά του βρίσκονται στο παρελθόν τριών γυναικών, βαθιά κρυμμένα όσο κι οι ψυχές τους… 
   Η δεκαοχτάχρονη Σόνια, σαγηνευμένη από τις υποσχέσεις του νεαρού Σπύρου, ζει ένα φλογερό έρωτα. Αναπάντεχα, η δεσποτική μητέρα του Σπύρου επισκέπτεται το σπίτι της Σόνιας με μια πρόταση που φέρνει αναστάτωση και πόνο. Η ασυγχώρητη προδοσία αναγκάζει τη Σόνια να φύγει μακριά στην Αθήνα για να μην καταστρέψει δύο οικογένειες. Όμως η μοίρα δεν ξεγελιέται και θα περιμένει υπομονετικά τα χρόνια να περάσουν για να ολοκληρώσει το σχέδιό της.
   Σόνια, Φωτεινή, Καίτη… Τρεις γυναίκες αποφασισμένες. 
   Στο νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, υφαίνονται ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι κομμάτια της δικής σου ζωής.

Η συγγραφέας:
Η Γιώτα Γουβέλη είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το πρώτο της μυθιστόρημα Η μουσική του κόσμου κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2010 από τις Εκδόσεις Διόπτρα και έτυχε θερμής υποδοχής από αναγνώστες και κριτικούς. 

Δυνατά Σημεία:
1. Ψυχολογικό δράμα που κλιμακώνεται, μυστήριο με συνεχείς ανατροπές, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα.
2. Καλοδουλεμένο, έξυπνη πλοκή, γλώσσα που τσακίζει. Η Γιώτα Γουβέλη ξέρει πώς να κεντάει μια ιστορία με μίση και πάθη.
3. Αγγίζει τη γυναικεία ψυχολογία και προκαλεί την αναγνώστρια να ζήσει στο όριο με τους χαρακτήρες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο