Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συμμετέχουμε όλοι σήμερα Κυριακή στη σποροφύτευση βελανιδιών στο Λιγοβίτσι (Φυτείες)


      Σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική σποροφύτευση Βελανιδιών, από το Σύλλογο φίλων Βελανιδιάς,  στην περιοχή Λιγοβιτσίου των Φυτειών σε μία προσπάθεια επούλωσης των πληγών από την λαθρουλοτομία και από τις πυρκαγιές.  

Σημείο Συνάντησης: Μοναστήρι Λιγοβιτσίου στις 10:00 το Πρωί

Προετοιμασία για τη σποροφύτευση με συλλογή σπόρων βελανιδιάς
      Χθες μια ομάδα από το Σύλλογο Βελανιδιάς επισκέφτηκε το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου στην περιοχή του Προδρόμου και συνέλεξε βελανίδια. Με αυτή τη δράση συγκέντρωσαν μια ικανοποιητική ποσότητα από προβλαστημένα βελανίδια που θα φυτέψουν στη σημερινή σποροφυτεύση στην καμένη δασική έκταση στο Λιγοβίτσι (Φυτείες).
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ...




     Η Δράση γίνεται με την στήριξη του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου και θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, η Τοπική κοινότητα Φυτειών, τα δασαρχεία, τα σχολεία (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις) Φυτειών, το Γυμνάσιο Αστακού, Πολιτιστικοί-περιβαλλοντικοί σύλλογοι, η ομάδα εθελοντικής προστασίας νοτίου Υμμητού, κ.α.
       Σας καλούμε όλους όσους ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον για το βελανιδοδάσος και το μέλλον του να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή.
    Επικοινωνία: Πρόεδρος της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, τηλ: 6973-997010.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο