Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ ενημερώνει στο Αγρίνιο για τα παράνομα τσιγάρα


          "Καλέστε στο 1517 (Τηλέφωνο σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος) για να καταγγείλετε οποιαδήποτε μορφή πώλησης παράνομων τσιγάρων" αναφέρει μεταξύ άλλων το φυλλάδιο που έχει δοθεί σε πολλά  περίπτερα του Αγρινίου.

     Το γεγονός επιβεβαιώνει την έξαρση του φαινομένου παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χύμα καπνού στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο από παραγωγούς, αλλά και διάφορους διακινητές λαθραίων πακέτων τσιγάρων.....



       «Οχι στα παράνομα τσιγάρα»  - «Εμπιστευθείτε το νόμιμο σημείο πώλησης»  - «Γίνετε σύμμαχοί μας στον αγώνα κατά των παράνομων τσιγάρων. Τα παράνομα τσιγάρα παρασκευάζονται και διακινούνται από εγκληματικές οργανώσεις, στερώντας θέσεις εργασίας και κλέβοντας κρατικά έσοδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή συντάξεων ή επιδομάτων. Επίσης, πλήττουν τη νόμιμη αλυσίδα παραγωγής και διανομής καπνικών προϊόντων με δραματικές συνέπειες».
    Και υπογράφουν τα υπουργεία: Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

      Σύμφωνα με στοιχεία της KPMG που παρουσίασε η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση του φαινομένου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Δημοσίας Τάξης, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας), το 2009 τα παράνομα τσιγάρα αντιστοιχούσαν στο 3% της συνολικής κατανάλωσης, το 2010 το ποσοστό έφτασε το 6,3% και το 2011 διαμορφώθηκε στο 10,1%. 
     Η συνολική κατανάλωση τσιγάρων το 2011 ήταν 26,8 δισ. τσιγάρα, τα παράνομα τσιγάρα έφτασαν τα 2,7 δισ. τεμάχια με τις εκτιμήσεις για τους απολεσθέντες φόρους να κάνουν λόγο για 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή οι συντάξεις του στενού δημοσίου τομέα για ένα μήνα ή 860.000 επιδόματα ανεργίας. 
     Γενικότερα, τα νόμιμα καπνικά προϊόντα αποτελούν «αιμοδότη» του προϋπολογισμού. Το σύνολο των φόρων το 2011 ήταν 50 δισ. ευρώ και τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ΦΠΑ από καπνικά προϊόντα έφτασαν τα 3,9 δισ. ευρώ ή το 8% των συνολικών φορολογικών εσόδων.Το ανησυχητικό είναι ότι έρευνα της AC Nielsen δείχνει ότι το 2012 η αυξητική τάση συνεχίζεται και ειδικότερα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους το ποσοστό των παράνομων τσιγάρων εκτινάχθηκε στη χώρα μας στο 13,2%.

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. καλα κανει ο ανθρωπος,τοσο που εχουν τα κανονικα τσιγαρα..... λογικο δεν ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο