Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ. Όλα τα Ονόματα...


      Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το περιοδικό HOT DOC την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 
      Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Η λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα αμφισβητείται από πολούς αν είναι η αυθεντική που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση......

 
      Οι πολίτες που εμφανίζονται στη λίστα δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών μπορούν νόμιμα να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.
     Πάντως ήδη άρχισαν οι διαψεύσεις, από δύο δημοσιογράφους τα ονόματα των οποίων εμφανίστηκαν στη λίστα του περιοδικού. Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.

Τα ονόματα της λίστας 
(Πατήστε πάνω στις σελίδες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο