Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Την Κυριακή η αγροτική κινητοποίηση


Την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 11.30 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

Αγροτική κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ, διεκδικώντας τη λήψη και εφαρμογή μια σειράς μέτρων που θα ανακουφίσουν το αγροτικό νοικοκυριό και θα προστατέψουν την αγροτική παραγωγή διοργανώνει η ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας με την στήριξη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 4 Νοέμβρη και ώρα 11.30 το πρωί στην Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας.....



      Προχτές, Δευτέρα, έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα των κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»
      Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κτηνοτροφία που αυτή την περίοδο δέχεται σφοδρή επίθεση με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, με τα νέα κριτήρια βάσει των οποίων που θα δίνονται οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους, καθώς και την καθίζηση των τιμών του γάλακτος. 
      Επισημάνθηκαν οι αρνητικές συνέπειες από τη διάλυση της ΑΤΕ αφού σχεδόν το 70% της γης των αγροτών και η περιουσία των συνεταιρισμών βρίσκεται υποθηκευμένη εκεί. 
     Τονίστηκε επίσης εισηγητικά πως η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει τις επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. 
         Αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα από τα πρόσθετα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης (μείωση επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, χαράτσια για τις γεωτρήσεις κ.ά.) που μεγαλώνουν τα αδιέξοδα.
    Απέναντι στη συνολική αυτή επίθεση αναδείχθηκε η ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωση της δράσης μας, σύγκρουσης και ρήξης με την κυρίαρχη αντιαγροτική πολιτική που για να επιβληθεί πάει χέρι χέρι με το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού. 
      Σε αυτή την κατεύθυνση σέρνονται στα δικαστήρια αγωνιζόμενοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που συμμετείχαν στο αγροτικό μπλόκο της Ερμίτσας το 2010 με την ΠΑΣΥ να διοργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο