Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Ράππος: Μία ξεχωριστή Έκθεση μνήμης του έπους του 1940 στην Κατούνα!


        Στα πλαίσια των  εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κατούνα στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2012, μία  ξεχωριστή έκθεση, που διοργάνωσε  η Δημοτική Κοινότητα Κατούνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του πρώην Δήμου Μεδεώνος, όπου ο Κωνωπινιώτης, λαογράφος – ερευνητής κ. Νίκος Ράππος, παρουσίασε, για πρώτη φορά,  μοναδικά εκθέματα σε έντυπη  μορφή ενός άγνωστου  όπλου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Προπαγάνδας, που  έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παρασκήνιο και επηρέασε καθοριστικά την έκβαση του πολέμου.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.....


          Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε την 19.00 ώρα της 27 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας και οικοδεσπότη κ. Κασούρα  Κωνσταντίνο και  εγκαινιάστηκε από τον  Δήμαρχο κ. Νίκο  Σολδάτο, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του εξήρε το πολύ σπουδαίο έργο του Κωνωπινιώτη λαογράφου κ. Νίκου Ράππου. 
     Η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα»  κα Νάνσυ Παπακωνσταντή  στην ομιλία της, αναφέρθηκε για την ιστορικότητα και τις προεκτάσεις της επετείου του μεγάλου  ΟΧΙ.
      Στη συνέχεια  ο λαογράφος – ερευνητής κ. Νίκος Ράπποςπαίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε για τα εκθέματα και την σημασία τους, εξειδικεύοντας  το εκπληκτικό υλικό της έκθεσης  κατά την ξενάγηση  των παρευρισκομένων, οι οποίοι έμεινα εντυπωσιασμένοι από τα σπάνια εκθέματα – ντουκουμέντα.
       Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός με ιδιαίτερη αξία μέσα από το οποίο αναδείχθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τον εκθέτη κ. Νίκο Ράππο, μία άγνωστη πτυχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τριάντης, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φερεντίνος Ευθύμιος, Τζαβαλάς Δημήτριος και Γούδας Μιχαήλ, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας Δημήτριος Κόκκιος, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σερεπίσιου Χρυσούλα, Λιόντου-Κέστου Αικατερίνη, Σαλοδημήτρης Πάνος και  Στούπας  Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας κ. Τσαμποδήμος Νώντας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας κα Αριάδνη Χαλιμούδρα με όλο το Δ.Σ και η  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Αρχαία Μεδεώνα»  κα. Αφροδίτη  Μπουμπούλη μαζί με όλο το Δ.Σ. 
    Τον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  κ. Λεωνίδας Καραμπέκιος.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο