Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Θάνος Μωραΐτης: Ερώτηση για τη SIEMENS


         Με αιχμές ακόμα και για αρνησιδικία επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, κατέθεσαν Ερωτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την στασιμότητα στη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS επτά χρόνια μετά την έναρξη της. Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Αηδόνης, Ιωάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος. Η ερώτηση έχει ως εξής:......



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: «Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης για την υπόθεση SIEMENS ουδεμία εξέλιξη! Αρνησιδικία;»

Κύριε Υπουργέ,
      Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης «SIEMENS» στο σύνολό της, το οποίο συνετάγη μετά από περίπου ένα (1) χρόνο εργασιών της Επιτροπής κατέληξε σε οκτώ προτάσεις. Η πρώτη των προτάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία κατέθεσε το πόρισμα το 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής είναι: «Να επισπευστεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο SIEMENS που έχει αρχίσει ήδη από το 2005».
Επειδή το ζήτημα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της πολυδαίδαλης υπόθεσης, που στην Ελλάδα και όχι μόνο, έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως σκάνδαλο SIEMENS είναι τεράστιας οικονομικής, ποινικής, πολιτικής και κοινωνικής σπουδαιότητας.
     Επειδή στη χειμαζόμενη από πολύπλευρη κρίση πατρίδα μας κάποιοι, ενώ έχουν καθοριστικής σημασίας εμπλοκή στις ομολογημένες γενικώς παραβάσεις της SIEMENS και των οργάνων της, εξακολουθούν να είναι ποινικά, αστικά, πολιτικά, κοινωνικά στο απυρόβλητο λόγω της μακρόσυρτης δικαστικής έρευνας. Ενδεχομένως, κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται και σήμερα σε καίριες θέσεις με αποφασιστικό ρόλο (διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό) έχοντας την δυνατότητα να προξενούν και σήμερα βλάβη στο δημόσιο χρήμα με αντίστοιχη παράνομη δράση.
      Επειδή στην εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και τους Έλληνες συγκυρία, η επτάχρονη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι μεγάλη πολυτέλεια, που ενδέχεται να οδηγήσει σε παραγραφές, αν δεν έχει ήδη οδηγήσει.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
   Με δεδομένη την ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών,
    πότε θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα που έχει αρχίσει από το 2005 για τα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο SIEMENS πρόσωπα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο