Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΓΡΙΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ…


Γράφει ο: Μπούτιβας Κώστας (Καστρινός)

        Σε μια κατάσταση που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο κι έχουμε παραδοθεί πλέον ολοκληρωτικά στην αδηφάγο τρόικα, το μέλλον προδιαγράφεται φρικτό. Αφού χάνουμε σιγά-σιγά όλα τα βασικά στη ζωή – τα ουσιαστικά είδη πρώτης ανάγκης – αρχίσαμε να χάνουμε και τα συναισθηματικά μας αποθέματα.
      Κι άρχισε αυτό που όλοι φοβόνταν κι έτρεμαν όπως ο διάολος το λιβάνι. Η παραγωγή και ανάπτυξη της ανεξέλεγκτης βίας. (πολύ λόγος τις μέρες μας για αποτρόπαια γεγονότα βίας από μονάδες κρούσεως συγκεκριμένου χώρου).....



      Σα να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, μαζί με τη νεοφτώχεια που μας έχει επιβληθεί, μας «κατσικόθηκε»  κι ένας ατίθασος κοινωνικός συντηρητισμός. 
    Και δεν μιλάω μονάχα για τον «μπαμπούλα» που καταγγέλλουν τα μέσα ενημέρωσης, την άνοδο του ρατσισμού και της ακροδεξιάς. Αυτός ο συντηρητισμός ήτανε σίγουρο ότι θα φέρει αύξηση της βίας. 
    Μιλάω για όλες τις μορφές βίας. Για την κυρίαρχη πολύμορφη βία του κράτους, και τη «λαϊκή» βία άπορων νεόπτωχων εξεγερμένων. Κι αυτή η βία δεν θα πάψει να κυριαρχεί όσο η κρίση η οικονομική μεσουρανεί –  που και αυτή ένα είδος βίας είναι –και που όσο η φτώχεια και η ανέχεια επεκτείνεται αυτή θα γίνεται όλο πιο εκρηκτική.
       Όμως η βία δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με θέσεις υπέρ η εναντίον της, κι ακόμα περισσότερο με την εξέγερση η την καταστολή. Όλα αυτά την ανατροφοδοτούν, κι αναπαράγουν ένα φαύλο κύκλο.
    Η γνώμη μου; Μόνο ένα ενιαίο κοινωνικό ρεύμα καταδίκης της, μπορεί να τη μειώσει. Όχι να την εξαλείψει πλήρως εδώ που φτάσαμε, αυτό μέσα στην κρίση φαντάζει πια αδύνατο, αλλά να τη χαλιναγωγήσει λίγο.
     Λίγο νερό να βάλουν όλοι στο κρασί τους, και να κρατήσουνε τα «γκέμια» πριν κόψει «καπιστράνα» που λέγαν και παλιά, τούτο τ’ αφηνιασμένο άγριο άλογο της βίας. 
Γιατί τότε θα είναι πια αργά. 
Ερήμην μας θα μας ποδοπατήσει όλους μας.

6 σχόλια:

  1. Κύριε Μπούτιβα,
    η βία είναι σε έξαρση εδώ και δεκαετίες. Όλοι το γνωρίζουν, αν και επέλεγαν να το αγνοούν.
    Όταν διάφορα ρεμάλια έπαιρναν-και παίρνουν- επιδοτήσεις χωρίς ζωντανά και χωρίς κτήματα, αυτό δεν είναι βία;
    Όταν χωρίς "μπάρμπα στην κορώνη" δεν πας πουθενά, δεν ήταν βία αυτό;
    Όταν οι άχρηστοι βολεύονται και οι άξιοι, οι ηθικοί, που αρνούνται να μπουν σε κυκλώματα και να ξεπουληθούν δυστυχούν, αυτό τι είναι;
    Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες, και στην Ελλάδα, αυτό γινόταν, από την μεταπολίτευση τουλάχιστον.
    Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάθε μέρα δολοφονούνται συνάνθρωποί μας για λίγα ευρώ αυτό δεν είναι βία;Τι ειναι;ειρήνη και δημοκρατία;Το αφηνιασμένο άγριο άλογο της βιας καλπάζει 20 χρονια και βάλε.Είστε τυφλός,κουφός ή ανόητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια λέμε αδερφέ. Αλλά πιστευω ότι κι εσύ θα συμφωνείς, ότι η ανεξέλεκτη βία δεν βγάνει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράσινα άλογα που με τη διασταύρωση με προδότες έβγαλε παρδαλά αλογομούλαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς κ. Καστρινέ ΔΕΝ λέτε τα ίδια. Από τη συνοδευτική εικόνα , φαίνεται οτι υπονοείται τη βία που , κατά την άποψή σας, εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο (αυτό είναι ο ορισμός της φαιάς προπαγάνδας). Αναφέρθηκαν μορφές βίας απείρως σκληρότερες , στις οποίες καν δεν αναφερθήκατε , και δείχνει το προσανατολισμό του άρθρου σας. Εσείς - εμείς τι κάνατε/με για να αποτρέψουμε αυτές τις μορφές βίας ; Αν και εμείς - εσείς βολευόμασταν από τη βία του συστήματος που εξέθρεψε ανάξιους και παραγκώνισε αγνούς ανιδιοτελείς και άξιους;
    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή φίλε Kosta αναφέρθηκες στη συνοδευτική εικόνα, μου φαίνεται ότι εθελοτυφλείς . Η αντιασφυξιογόνος μάσκα σήμα κατατεθέν των ΜΑΤ στη μούρη του αλόγου, δεν υπονοεί με σαφέστατο τρόπο τη κρατική (κυβερνητική) βία; Η βία είναι βία φίλε απ’ όπου κι αν προέρχεται, και την υφίσταται πάντα στο πετσί του ο ανίσχυρος λαός. Αυτό επισημαίνω με το άρθρο μου και τίποτ’ άλλο. Όλα τα άλλα είναι σενάρια για αγρίους.
    Καστρινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο