Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοπρατείται το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου


        Δημοπρατείται στις 16 Οκτωβρίου, το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2012.
       Η παρέμβαση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κοινή πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας ότι το Πάρκο έχει απαξιωθεί και επιβάλλεται η ανάπλασή του, ώστε να αποκτήσει την παλιά του αίγλη και να αποτελέσει πόλο έλξης, γεγονός που θα σημάνει και την τόνωση του τουριστικού προφίλ και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή......


      
    Το έργο εξυπηρετεί  άμεσα τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης, αλλά και όλων των Αγρινιωτών και των επισκεπτών της πόλης.
      Με την παρέμβαση θα επιχειρηθεί η αναβάθμιση και η αξιοποίηση με σεβασμό στο τοπίο και τις μνήμες του Παπαστράτειου Πάρκου. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η διαμόρφωση αυτή να συμβάλλει:
α. στην οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από την ανάπτυξη του Πάρκου και
β. στην αναβάθμισή του και την ένταξή του στις γύρω γειτονιές της πόλης. Δηλαδή στη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού πάρκουμε κοινωνικό, πολιτι­σμικό, ιστορικό και οικολογικό χαρακτήρα.

Βασικοί στόχοι της παρέμβασης είναι:
-Το Πάρκο να γίνει ένας φιλικός πόλος έλξης. Ένας χώρος συνάντησης, επικοινωνίας και εκδήλωσης όπου ο κάτοικος της πόλης, ο επισκέπτης, ο συνταξιούχος, το μικρό παιδί, θα καλύπτει ώρες ευχάριστες και θα εκφράζεται σε μια προοπτική για συμμετοχή και κοινωνική επικοινωνία.
-Η καθημερινή αξιοποίηση και επίσκεψη αν είναι δυνατόν όλες τις εποχές, τις μέρες και τις ώρες.
-Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
     Παράλληλα, η αναβάθμιση του Πάρκου, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της αίθουσας Τέχνης Χρήστος Καπράλος.
     Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου -Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος της συνολικής πρότασης για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, με την ανακατασκευή των περιμετρικών δρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο