Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τρύφου: Περιήγηση δίπλα στο Ποτάμι και στους καταρράκτες


ΦΩΤΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ: Σπύρος Κ. Μπενέκος*

      Τα άφθονα πηγαία νερά, η πλούσια βλάστηση, τα ιαματικά λουτρά, η εκκλησία του Αγίου Βαρβάρου και οι καταρράκτες κάνουν το χωριό Τρύφου (Ακτίου-Βόνιτσας) έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εκδρομή
    Η πλούσια φυσική βλάστηση, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης....
ΔΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



     Από εδώ που υπάρχει ένα ωραιότατο ξενοδοχείο, χτισμένο σε ειδυλλιακή τοποθεσία που δεν λειτουργεί πια, ξεκινά και η πεζοπορία μέσα από τα μονοπάτια, στο κατάφυτο φαράγγι, που ακολουθεί την κοίτη του ποταμού και φτάνει σε μαγευτικούς καταρράκτες.
        Πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία, γεμάτη εναλλαγές του τοπίου, με «πρωταγωνίστρια» τη φύση και ένα ποτάμι, που κυλάει δίπλα μας τα ατίθασα κρυστάλλινα νερά του, σχηματίζοντας μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες.
      Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά, η βλάστηση πυκνώνει και βλέπουμε έναν μικρό αλλά εντυπωσιακό καταρράκτη να σχηματίζεται. Τοπίο μαγευτικό!  Εδώ στο καταρράκτη μπορείτε να ρίξετε μια βουτιά στα καταπράσινα νερά της λιμνούλας που σχηματίζεται μπροστά σας και θα νιώσετε ανανεωμένοι από την απλόχερη ομορφιά της φύσης.

     Για να οργανώσουμε σωστά την πεζοπορία μας στα λουτρά Τρύφου, απευθυνθήκαμε στον Πάνο Αγραφιώτη έμπειρο οδηγό της περιοχής, ο οποίος μας συνόδευε και τον ευχαριστούμε.

(*Σπύρος Κ. Μπενέκος: Αφιερωμένο  στη  μνήμη  της γιαγιάς μου Γεωργίας (Γούλας) Ρουπακιά που κατάγονταν από την Τρύφου)













































1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο