Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία του Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι


     Στη Βουλή οδηγείται η δικογραφία κατά του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με έγγραφο της Eισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφασισθεί η άρση της ασυλίας του. 
       Συγκεκριμένα, ζητείται η χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης Αρχής, άρθρα 42 και 175 του Ποινικού Κώδικα, και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας...



    Η δικογραφία εστάλη στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολλογίου και διαβιβάζεται μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανότατα αυθημερόν στη Βουλή.

Συζήτηση στη Βουλή για συμπεριφορές βουλευτών της ΧΑ
       Μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι μετά από επίσημες καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

2 σχόλια:

  1. Αοριστίες στην αρμόδια επιτροπή
    Μια γενικόλογη συζήτηση και ένα κείμενο-απόφαση της επιτροπής το λιγότερο... άνευρο, οδήγησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής επί των αντικοινοβουλευτικών συμπεριφορών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο

    Μια γενικόλογη συζήτηση και ένα κείμενο-απόφαση της επιτροπής το λιγότερο... άνευρο, οδήγησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής επί των αντικοινοβουλευτικών συμπεριφορών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.
    Σε αυτό μπορεί να συνέβαλε κι η απουσία -κατ΄ εντολήν του Νίκου Μιχαλολιάκου- του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που συμμετέχει στην επιτροπή Πολ. Ζησιμόπουλου, ωστόσο οι προθέσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων να μην αντιταχθούν με έντονο τρόπο στις... δράσεις των χρυσαυγιτών συναδέλφων τους φάνηκαν από την έναρξη της συνεδρίασης.
    «Πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για τη βία και όχι μόνο τη ρατσιστική βία» είπε ο Κώστας Γκιουλέκας (Νέα Δημοκρατία), ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία αναρωτήθηκε «γιατί δεν καταδικάσαμε και τον Παπανδρέου όταν πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά με τους απεργούς;».
    Τελικώς η επιτροπή κατέληξε μεταξύ άλλων σε ένα κείμενο με βάση το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής, αν συνεχιστούν οι ενέργειες των βουλευτών(!), θα προκαλέσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το θέμα.
    Υπέρ του κειμένου ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό, επειδή δεν υπήρχε η φράση ρατσιστική βία. Το ΚΚΕ ψήφισε επίσης λευκό, λέγοντας ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να δούμε πιο ψύχραιμα το θέμα.
    ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    Δράση σαν της Αλ Κάιντα
    «Ναζιστική, συστημική, φασιστική αλλά και δολοφονική» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή η Αλέκα Παπαρήγα, παρομοιάζοντας τη δράση της σαν της... Αλ Κάιντα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας χθες στη ΝΕΤ, σε ό,τι αφορά τη δράση της Χρυσής Αυγής είπε πως «είναι οι μπράβοι της νύχτας στο πεδίο της πολιτικής που χρησιμοποιούνται από θύλακες του συστήματος». Η κ. Παπαρήγα εξήγησε τη φράση «θύλακες του συστήματος» λέγοντας πως εννοεί «κόλπους της αστυνομίας, του στρατού αλλά και θύλακες στο πολιτικό σύστημα», προσθέτοντας πως «ο πυρήνας του συστήματος δεν θέλει τη Χρυσή Αυγή, αλλά καταλαβαίνει ότι μπορεί να του προσφέρει υπηρεσίες».
    Γιώργος Πίκουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι άρθρο του κυρίου Πίκουλα από κάποια εφημερίδα (ΠΑΡΟΝ????) δεν θυμάμαι πιά. Φαίνεται ότι δεν αντέγραψα το όνομα της εφημερίδας κατά την αποστολή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο