Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Καυτό» θέμα στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ξηρομέρου


    «Λήψη απόφασης περί νομικών ενεργειών για απόδοση ευθυνών στο Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του τέως Δήμου Αλυζίας  σχετικά με την είσπραξη ή μη Δημοτικών Τελών για την χρονική περίοδο  από 01.01.1999 έως 31.12.2010». Είναι  το πρώτο και καυτό θέμα της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου
    Πρόκειται για τη συζήτηση, με εισηγητή τον  πρόεδρο του Δ.Σ. Β. Μουρκούση , της πολυσυζητημένης  υπόθεσης  της μη απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας...



     «Επί ενάμισι και πλέον χρόνο με αλλεπάλληλα έγγραφα και αποφάσεις μας ζητάμε απ’ το ΣΔΟΕ, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Εισαγγελέα να έρθουν για έλεγχο και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί» κατήγγειλε με έμφαση για το ζήτημα , μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΔΥΤΙΚΑ 96,1 , ο κ. Μουρκούσης. 
      Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν 1,5 έτος περίπου συνταράσσοντας την τοπική κοινωνία με τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει πως έκανε ότι μπορούσε για τη διαλεύκανση αλλά και με την αντιπολίτευση να ισχυρίζεται το αντίθετο.      
      Τότε το δημοτικό συμβούλιο  είχε καλέσει το ΣΔΟΕ για έλεγχο αλλά ζήτησε και τον ερχομό οικονομικών επιθεωρητών με έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.  Μετά από όλο αυτό το διάστημα κανένας σοβαρός έλεγχος δεν έχει γίνει .
        Έτσι δεν πείθεται και τόσο για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Ξηρόμερου η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης που ήταν εκείνη άλλωστε που ανακίνησε το θέμα των «χαμένων» ανταποδοτικών τελών στον τέως δήμο Αλυζίας
        Όπως επισημαίνεται από τον συνδυασμό του κ. Λύτρα, η συνεδρίαση μάλλον γίνεται για άλλους σκοπούς, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έκανε ο δήμος ώστε να γίνει έλεγχος από Οικονομικούς Επιθεωρητές, ένας έλεγχος που έχει τονιστεί πως πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου, καλύπτοντας τις δημοτικές θητείες από το 1998 μέχρι σήμερα.
     «Δεν ξέρουμε για ποιόν λόγο έρχεται το θέμα στο Συμβούλιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν εάν θέλουμε να γίνει έλεγχος και αυτές δεν νομίζω να έχουν γίνει. Από εκεί και πέρα, εξαιτίας αυτού του προβλήματος μέχρι και σήμερα υπάρχει αδυναμία είσπραξης των τελών. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει ουσία στην πρωτοβουλία του δήμου για το θέμα. Πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό. Εμείς επιμένουμε στην αρχική μας θέση για σε βάθος έρευνα όπου και για όσο χρειαστεί», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Λύτρα στην εφημερίδα «Γεγονός».
        Από την άλλη πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για την υπάλληλο που φέρεται πως εισέπραττε τα τέλη χωρίς να τα αποδίδει. Υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου της ή όχι; Παραμένει στη θέση της και εάν ναι γιατί;
      Όλα αυτά και πολύ περισσότερα για το επίμαχο θέμα των ανταποδοτικών τελών που ουδέποτε έφταναν  στα ταμεία του τ. δήμου Αλυζίας, αναμένεται να συζητηθούν απόψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο