Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρία Τριανταφύλλου: Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρίσκεται υπό κατάρρευση


Γράφει η: Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

      Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρίσκεται υπό κατάρρευση, με συσσωρεμένα προβλήματα, ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και αναλώσιμων υλικών, υπερεντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα, κλειστές κλινικές (όπως Παιδιατρική) και υπολειτουργία άλλων κλινικών......



       Ο γενοκτονικός  χαρακτήρας των μνημονιακών πολιτικών είναι ΕΔΩ. Με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση μέρα με τη μέρα στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας από την χρεοκοπία κάνουν κακό στην υγεία του λαού. Τον αφήνουν αβοήθητο στην αρρώστια του, αναξιοπρεπή, εξαθλιωμένο, χωμένο στην πλέρια φτώχια και την ανέχεια.
       Από τη Δευτέρα 10/9/2012 ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου πραγματοποιεί κατάληψη διαρκείας (εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά) διαμαρτυρόμενος για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου.
      Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο την πρώτη μέρα της κατάληψης, όπου εκφράσαμε όχι μόνο τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων αλλά και τη διαθεσιμότητα για την έμπρακτη στήριξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας αναλάβουν.
     Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου δεν αφορούν μόνο στους εργαζόμενους σ’ αυτό (είτε είναι γιατροί, νοσηλευτές ή διοικητικοί) δεν αγγίζουν μόνο τους ασθενείς που διαβαίνουν την πόρτα του, αλλά όλο τον Μεσολογγίτικο λαό.
     Μόνη λύση η αντίδραση, η οργανωμένη αντίσταση και η ενότητα που θα διαπνέει τον αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας.

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο