Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Θα πατάξουν την λαθροϋλοτομία!!!


 Εξαγγελίες κενές περιεχομένου την ώρα που  διεξάγεται λαθροϋλοτομία ακόμα και στις παρυφές των πόλεων!

           Μετά από ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει με τους χιλιάδες παράνομους υλοτόμους και εμπόρους «δασικών προϊόντων», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης απάντησε ότι  έχει αποσταλεί στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους Γενικούς Διευθυντές Δασών η σχετική εγκύκλιος, με την οποία ζητείται να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομες υλοτομίες και διακινήσεις δασικών προϊόντων. 
     Σύμφωνα με το… πρόγραμμα που υπάρχει ΣΔΟΕ, Αστυνομία και…εθελοντικές ομάδες θα περιπολούν και θα συλλαμβάνουν λαθροϋλοτόμους στα ελληνικά βουνά.....

 
     Πραγματικά τα δάση μπορούν να αναπνέουν τώρα ήσυχα! Γιατί είχε και συνέχεια: Ο κ. Καλαφάτης εντός των ημερών ολοκληρώνει την  τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012, ουσιαστικά δηλαδή παραδέχεται ότι τον υπόλοιπο χρόνο γίνεται πλιάτσικο και βιασμός της ελληνικής χλωρίδας!
       Το agrinionews.gr έχει αναφέρει πολλές φορές πως εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών γεμίζουν βανάκια, καρότσες, φορτηγά, τρέιλερ και ότι άλλο με ξύλα και τα εμπορεύονται
      Μετά τις πρώτες βροχές το βάρος τους αυξήθηκε άρα και το κέρδος και το κίνητρο. Η τιμή παίζει ανάλογα με το ποιο δάσος διακορεύει ο «έμπορος», την ποιότητα και τον κίνδυνο της μεταφοράς. 
      Ήδη η τιμή έχει πάει ακόμη και στα 160-180 ευρώ ο τόνος. Παράλληλα, φέτος, με τη δικαιολογία «αφήστε τον κόσμο να κάψει κανένα ξυλαράκι, δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο» παρουσιάζεται και μια «κοινωνική» διάσταση στο θέμα που σημαίνει ότι θα τα κάψουμε όλα και θα κάνουμε οικονομία όταν αποψιλωθούν και τα τελευταία πουρνάρια.  
Η πραγματικότητα είναι αυτή. Τα υπόλοιπα είναι εξαγγελίες αναπληρωτών Υπουργών.
Γ.Σ.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο