Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Αιτ/νίας για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής


      Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα βίας και αντιποίησης της αρχής, που σημειώθηκαν στις λαϊκές αγορές Μεσολογγίου και Μακρυνείας.
    Δυστυχώς, μετά την ανακοίνωση των γεγονότων, ακολούθησε η πληροφορία ότι επικεφαλής αυτών των ομάδων με την παράνομη συμπεριφορά και δράση, ήταν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, ο οποίος συμμετείχε και ενθάρρυνε με τις δηλώσεις του, την άσκηση βίας και διαβεβαίωσε για την επανάληψη τέτοιων ακραίων παράνομων εκδηλώσεων.
     Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας....



     "Τάγματα εφόδου" και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές, όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο, επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία. Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. 
      Η Πολιτεία οφείλει να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών, που στρέφονται κατά της δημοκρατίας. Οι διαρκώς αυξανόμενες  επιθέσεις από μεμονωμένες ομάδες ατόμων πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά.
      Από την άλλη, σαφώς, χρέος του Κράτους είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την παράνομη μετανάστευση και το παρεμπόριο με εντατικότερους ελέγχους, ώστε οι πολίτες να νιώθουν στην καθημερινότητά τους το αυτονόητο αίσθημα ασφάλειας και δικαίου που πρέπει να παρέχει ένα λειτουργικό κράτος. Η απουσία του Κράτους οφείλει να σταματήσει  να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο