Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Κουμανδράκη-Σαμαρά Ντίνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


       Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο  Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου και μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
     "Εύχομαι σε Mαθητές, Δασκάλους και Γονείς, Υγεία και Δύναμη για μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά. Η Δημοτική  Αρχή και εγώ  προσωπικά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα νέα μας καθήκοντα εργαστήκαμε  για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας. Το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου αποτελεί περίτρανα το καλύτερο παράδειγμα.....



     Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες εκτελέσαμε έργα επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου όπως: 
  
1)-Επισκευή σε φθαρμένα τμήματα των κιγκλιδωμάτων με τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων ιδίων διαστάσεων και τύπου στο Δημ. Σχολείου. Αρχοντοχωρίου Δ.Ε. Αλυζίας.
2)-Δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης
3)-Πιστώσεις σχολικής μονάδας
4)-Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε 24 παράθυρα και 2 πόρτες
5)-Εργασίες Καθαριότητας και διαμόρφωση  υπογείου Σχολικού Συγκροτήματος
6)-Τακτική Καθαριότητα προαυλείου χώρου

      Και ήδη είμαστε στο τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για παροχή ασύρματης σύνδεσης internet
   Καθώς και την ενσωμάτωση των όποιων λογαριασμών (ΔΕΗ,ΟΤΕ) στη σχολική επιτροπή με σκοπό την οριστική απεμπλοκή αυτών από τα σχολεία. Εργασίες που συνολικά ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ.
        Θέλω εδώ να τονίσω ότι ανάλογες εργασίες, επισκευής και συντήρησης έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  ιεραρχώντας πάντα κατά προτεραιότητα τις ανάγκες του κάθε σχολείου.
        Γιατί πιστεύουμε  ότι η προσφορά της αρτιότερης παιδείας βοηθά στο να βγουν προικισμένοι μαθητές, προκομμένοι άνθρωποι και συνειδητοποιημένοι  πολίτες.  
     Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε και το Δημοτικό Σχολείο Βαρνακα και πέρα των καθιερωμένων ευχών άκουσε από την διευθύντρια για τα προβλήματα της σχολικής μονάδας και είδε από κοντά την νέα  παιδική χαρά που κατασκευάστηκε το καλοκαίρι στον αύλειο χώρο του σχολείου. 

8 σχόλια:

  1. Καλά μας τα λέει η κ. Αντιδήμαρχος. Αλλά ξεχνάει να πεί οτι τα χρήματα στη ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ) δεν είναι χρήματα απ΄ τον προυπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου αλλά απ΄το Υπ. Παιδείας και των οποίων χρημάτων ο Δήμος είναι απλά διαχειριστής. Τούτο δε γίνεται από χρόνια σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος.Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας γιατί δίνεται η εντύπωση οτι είναι από κονδύλια και μόνον του Δήμου Ξηρομέρου.
    Γ.Σ
    Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι κυρια αντιδημαρχου να διαβαζουν να προκοψουν να γινουν εξυπνα για μην τα κοροιδευουν τα παιδια οι ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ οπως κοροιδευουν τους γονεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Δασκαλε Γ.Σ ,

    Θα πρεπει να γνωριζεις οτι τα τελευταια χρονια,( ειδικα τα δυο ) η χρηματοδοτηση απο την κεντρικη εξουσια ειναι ελαχιστη σε σχεση με τις αναγκες των σχολειων. Γι αυτο και οι Δημοι χρησιμοποιουν πολλες φορες ιδιους πορους. Αυτο εγινε και στα περισσοτερα σχολεια του Δημου Ξηρομερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα τώρα μας πείσατε...αναφέρετε αυτα που επιθυμείτε ( το ιδιο κειμενάκι και σε άλλο μπλόκς , αυτό τι λέει ;;;) και αποφευγετε την ουσία του οτι τα χρήματα της ΔΕΠ είναι απ΄το υπουργείο Παιδείας κι όχι από αυτοτελείς πόρους του κάθε Δήμου . Απλα δεν δεχόμαστε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας κ. 9.24 π.μ. και γιαυτο σας απανταμε.Ρωτήστε τους Δασκάλους και τους Καθηγητές για τη σημερινη διαδικασία χρησημοποίησης των πόρων απ΄ την ΔΕΠ της πρωτοβαθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής .Μάλιστα κάποιες Σχολικές Επιτροπές σε αστικα κέντρα που διακινούν σοβαρά ποσα ( άνω των 50.000 ευρώ ) διαθέτουν ακόμη και Λογιστή , κάνουν μόνες των τους διαγωνισμούς για π.χ αναλώσιμα υλικά , υπολογιστές κ.λπ εργασίες που οι δήμοι δεν εχουν καμία σχέση.Οι Σχολικές Επιτροπές είναι αυτοτελες διαχειριστικοί φορείς , εχουν δικιά τους σφραγίδα και τα οικονομικα που διαχειρίζονται είναι απ΄τις επιχορηγήσεις κυρίως του Υπ. Εσσωτερικών αλλα και λίγα απ το Παιδείας . Χρήματα λοιπόν τρίτων και όχι απο αυτοτελείς πόρους των Δήμων. Μην παραπλανείτε άθελά σας υποθέτω τον κόσμο κ.9.24π.μ .
    Φιλικα
    Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eνω εσυ δεν το εστειλες και σε αλλο μπλοκς???? χαχα παντως για Δασκαλο δεν σε κοβω...πιο πολυ για ερευνητη ..μου κανεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποκλίνομαι με θαυμασμό στο σπουδαίο αυτό έργο δια χειρός, κατά πως λέει, της κας Αντιδημάρχου !!! Άντε και με το καλό και Δήμαρχος. Με τον Ι. Λύτρα απέναντι η εκλογή είναι σίγουρη. Και κάποιοι θα φροντίσουν γ' αυτό. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται κ. 4.14μ.μ θα έχετε μεγάλο πρόβλημα με τους Δασκάλους.Το ότι δεν απαντάτε στην ουσία ( πηγή χρηματοδότησης )που επισημαίνει ο φίλος απ΄το Ξηρόμερο , αυτό λέει πολλά. Είστε κατ΄ όπως φαίνεται μανούλα στην παραπληροφόρηση και στην ειρωνευτική διάθεση . Κακώς που κάποιοι ασχολούνται με τις ανεπάρκειες σας και οχι με σοβαρότερα προβλήματα.
    Καυμενάκης Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο