Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Αντιμνημονιακά» αποκαλυπτήρια στη συνεδρίαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου


    «Αντιμνημονιακά» αποκαλυπτήρια με αφορμή  την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού  Συλλόγου Αγρινίου και την Πανεργατική Απεργία 26 Σεπτέμβρη
      Τη στάση των άλλων δυνάμεων του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, απέναντι στους βάρβαρους νόμους των μνημονίων, αποκαλύπτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 11/9/2012, τα μέλη Τζερτζεμέλης Κώστας και Μυλωνά Γεωργία κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση:
"Το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου αποφασίζει να καλέσει τα κόμματα της Βουλής ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.
Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.
Ενότητα, συντονισμένος Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα".
       Η πρόταση αυτή, που έχει κάθε συμφέρον να τη στηρίξει το συνδικαλιστικό κίνημα και που εκφράζει την αγωνία κάθε συνάδελφου οδοντίατρου αλλά και κάθε εργαζόμενου, ανεξάρτητα σε «τι θεό πιστεύει», ώστε να απαλλαγεί από τα βάρβαρα μέτρα, που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, καταψηφίστηκε από  τα υπόλοιπα πέντε μέλη του Δ.Σ.
      Επίσης αρνήθηκαν να μπει σε ψηφοφορία η δεύτερη πρότασή μας για συμμετοχή στην Γενική Απεργία και  άμεσο κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης για προγραμματισμό δράσης, με τη δικαιολογία ότι «δεν εξαγγέλθηκε ακόμη από την Ομοσπονδία».
Κατά τα άλλα, κορόνες, κραυγές, «καταγγελίες» για τα μέτρα που γεννάει το μνημόνιο χωρίς όμως να το καταδικάζουμε και να το καταργούμε. Ντουφεκιές στον αέρα....



    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σε  λίγες μέρες η συγκυβέρνηση θα καταθέσει και  θα θέσει σε συζήτηση και ψήφιση  τα  νέα – και όχι τελευταία - μέτρα που οδηγούν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και όλο το λαό στην μαζική εξαθλίωση. Μέτρα παράνομα, αντιλαϊκά που δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία. Να προβληματιστούμε  και να  απαντήσουμε στο ερώτημα που θέτουν οι ίδιες οι εξελίξεις.
Πόσο μπορούμε να συνεχίσουμε με όλα αυτά που μας οδηγούν στα τάρταρα; Ο «δρόμος ανάπτυξης» που εδώ και χρόνια μας γεμίζει με φτώχεια, εξαθλίωση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να γίνονται όλο και πιο ισχυρά με τεράστια κέρδη, μπορεί να είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας;
Τώρα έχουμε ευθύνη. Η ανοχή και αυταπάτες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα. Ο φόβος δεν σώζει. Φτωχαίνει και οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση.
 Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και να διασωθεί το ξεπερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν υπάρχει χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια και τους οργανισμούς τους ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αποτελεί παγίδα και όχι διέξοδο η επιλογή ανάμεσα στις διάφορες διαχειριστικές λύσεις για να σωθεί το κεφάλαιο. Να πετάξουμε στα άχρηστα την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο.

      Καλούμε τους συνάδελφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
      Να ξεχωρίσουν φίλους και εχθρούς. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και σπέρνουν πολύμορφα την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Όπως για παράδειγμα γίνεται με την αντίληψη που καλλιεργούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για το ότι απεργία σημαίνει μόνο «χαμένα μεροκάματα». Η θεωρία της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων» είναι μια ύπουλη θεωρία που την προβάλλουν όλοι, κυβέρνηση, εργοδοσία, ΜΜΕ, εργοδοτικός συνδικαλισμός, οπορτουνισμός, ο καθένας φυσικά με τον τρόπο του. Στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους αγώνες, αλλά στον ταξικό προσανατολισμό τους, στο περιεχόμενό τους, στις μορφές. Να πάρουμε τώρα την υπόθεση στα χέρια μας, με ενεργοποίηση στους Συλλόγους, στα Σωματεία, στις ΓΣ και στους αγώνες.
      Καμία αυταπάτη ότι μπορεί ένας κλάδος μόνος του να αποσπάσει κατακτήσεις. Στην ενιαία επίθεση δεν μπορούμε να επιτρέπουμε διαχωρισμούς γιατί αυτό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να τσακίσει τα δικαιώματα όλων. Αλληλεγγύη παντού.
      Κάθε εργαζόμενος, έχει συμφέρον να παλέψει, ώστε να μπει τέρμα στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, να γίνει ο λαός νοικοκύρης και ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει.

·                     Καταδίκη, καταψήφιση των μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης.
·                     Άρνηση των θυσιών για τα κέρδη των καπιταλιστών και των δανειστών.
·                     Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.
·                     «Υποδεχόμαστε» τα νέα μέτρα με Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην κ. Πλατεία στις 10:30 π.μ. 26 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο