Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


     Ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Ντολντ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά σήμερα το μεσημέρι την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
       Τους κ.κ. Ντόλντ και Παπαδόπουλο υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απουσίαζε στην Αθήνα εξαιτίας υποχρεώσεων του στην Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.).....


    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει προς τον Γερμανό Πρέσβη μια συνοπτική παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας, εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στο παραγωγικό της προφίλ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.
    Από την πλευρά του ο κ. Ντόλντ αναφέρθηκε εν εκτάσει στο σταθερό ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων της με την Δυτική Ελλάδα ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την διάθεση να εξεταστούν στο άμεσο μέλλον πιθανότητες ανάπτυξης στοχευμένων κοινών δράσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αντίστοιχες γερμανικές Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο