Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά προκλήθηκε σήμερα γύρω στις 13:00 το μεσημέρι στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό καθώς, όπως θα δείτε και στις φωτό που δημοσιεύουμε, οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν τα γνωστά αερόστατα τα οποία ρίχνουν με πιστόλια φωτοβολίδας.....



    Η φωτιά απείλησε κατοικίες καθώς άναψε σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Χάρη όμως στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των μηχανημάτων του Δήμου και λόγω της κατεύθυνσης του αέρα ο οποίος φυσούσε δυτικά διώχνοντας την πύρινη λαίλαπα μακριά από τις κατοικίες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και αυτή την στιγμή έχει σβήσει.
          Θα πρέπει να σημειωθεί η αμεση κινητοποίηση του Δήμου, μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Γούδας μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτη Φυτόπουλο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες.
      Ο κύριος Γούδας με αλυσοπρίονα μαζί με κατοίκους προχώρησαν άμεσα στην δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έτσι ώστε να μην απειληθούν τα σπίτια του χωριού.
       Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κύριος Νικόλαος Σολδάτος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Φερεντίνος.
       Τέλος, να αναφέρουμε πως και η ΑΕΓΕΚ παραχώρησε ένα βυτιοφόρο της για να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.  Πάντως στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναζοπύρωσης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο