Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Με επιτυχία η Γιορτή λήξης κατηχητικών του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας


      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 η εορταστική εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας, στον αύλιο χώρο του Ναού.
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό – ομιλία του αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη, εφημερίου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της κατήχησης μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, και ευχαρίστησε τα παιδιά και όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.....
ΔΕΙΤΕ fotο: Βασίλης Μυλωνάς 



      Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με θέμα τη ζωή της Αγίας Ακυλίνας, από τη θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού, παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα αγοριών και κοριτσιών, προβολή power point σχετικά με τις δραστηριότητες της ενορίας και τραγούδια για την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία από την παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, κληρικοί των γειτονικών ενοριών, ο Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Δημήτριος Τζαβαλάς, ο Αστυνομικός Διοικητής Κατούνας και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τα παιδιά, που με παιδικό και νεανικό παλμό συμμετείχαν στην εκδήλωση.
      Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εορτή συνεχάρη τον π. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν στην ενορία τους και παρότρυνε τους γονείς και όλους τους παρευρισκομένους να μιλήσουν στα παιδιά τους για την Αλήθεια, για τον Χριστό και να τους διδάξουν την ελληνορθόδοξη παράδοση για να μπορέσουν έτσι να αντισταθούν στις κοινωνικές προκλήσεις που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια την πατρίδα μας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο