Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Εισήγηση της Αντιπολίτευσης για τα ανοικτά προβλήματα στο Δήμο Ξηρομέρου


        Αφού πρώτα έστειλε Επιστολή ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας  ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, τώρα επανέρχεται με εισήγηση προς τον Δήμαρχο Πυθαγόρα Σαμαρά και αποδίδει ευθύνες στη Δημοτική αρχή για την κακή οργάνωση του Δήμου και την ανεπάρκεια στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.... 
Αναλυτικότερα η εισήγηση έχει ως εξής:........




Δημοτική παράταξη 
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ»
Επικ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ
11 Ιουλίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Προς: Δήμαρχο Ξηρομέρου
κ. Πυθαγόρα Σαμαρά
Κοιν.: Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου
(παράκληση να κοινοποιηθεί
σε όλους του Δημ.Συμβούλους)

Κύριε Δήμαρχε,

Οδηγηθήκαμε ως παράταξη να κάνουμε χρήση του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 διότι, ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της αυτοδιοικητικής περιόδου, καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας.
        Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι, δεν έχει γίνει τίποτα για την οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με αποτέλεσμα το σύνολο του Δήμου να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει με την ύδρευση (είναι γνωστά τα προβλήματα) καθώς και την αποχέτευση. Η λειτουργία του βυτιοφόρου είναι προβληματική και καμία λύση δεν δίνεται. Οι πολιτισμικοί και οι αθλητικοί σύλλογοι καθώς και άλλοι φορείς του Δήμου αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν και ανάλογα με την περίπτωση χωρίς να υπάρχουν κανόνες.
      Μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η μαρίνα, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο τμήμα που είναι με αμίαντο (κύρια στον Αστακό), το οδικό δίκτυο καθώς και η αγροτική οδοποιία, το σχέδιο πόλης Αστακού και Μύτικα, είναι ορισμένα από τα προβλήματα για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα και πρέπει άμεσα να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση.
     Είχαμε ζητήσει έγκαιρα με έγγραφό μας, να γίνει συζήτηση με τους συναρμόδιους φορείς του Δήμου μας για τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Ενώ η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει, δεν έχει γίνει τίποτε γι’ αυτό.
       Θεσμοθετημένα όργανα, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, δεν λειτουργούν, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο καθημερινά υποβαθμίζεται, αφού ένα μέρος από τις αποφάσεις του ακυρώνεται, είτε για τυπικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους από τα όργανα της Πολιτείας. Το τεχνικό πρόγραμμα κατατμήζεται και καμία δημοπρασία δεν γίνεται, όλα λειτουργούν με απευθείας αναθέσεις. Καμία πρόταση δεν έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ και καμία νέα διεκδίκηση δεν υπάρχει από τον Δήμο. Απλώς γίνεται διαχείριση, και μάλιστα με λάθος τρόπο, της καθημερινότητας, χωρίς να δημιουργούνται οι βάσεις και η υποδομή για την οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας.
        Όλους τους παραπάνω λόγους επιθυμούμε με την ενέργειά μας αυτή να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας. 

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο