Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έκοψαν 20 πεύκα στο παλιό χωριό Καραϊσκάκης


          Μια οικολογική καταστροφή  αντίκρισαν  οι πιστοί που επισκέφθηκαν αυτές τις μέρες το παλιό χωριό Καραϊσκάκης του Ξηρομερου και το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Άγνωστοι έκοψαν 20 πεύκα. Οι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν το έργο τους
       Στην συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχουν πολλά  ξωκλήσια που το καλοκαίρι γνωρίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα και πριν μερικές μέρες, στην γιορτή των Αγίων Αποστόλων, μετέβησαν εκεί αρκετοί πιστοί, όπου και διαπιστώθηκε η λαθροϋλοτομία....



    Άγνωστοι, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στο παλιό χωριό, έκοψαν 20 συνολικά πεύκα από το δασύλλιο της περιοχής, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, όπως καταγγέλλει το εκκλησιαστικό συμβούλιο.
      Παρά τα παράπονα που έχουν γίνει στους αρμοδίους, η λαθροϋλοτομία όπως φαίνεται καλά κρατεί στο Ξηρόμερο, όπου ο νόμος της σιωπής που επικρατεί στα χωριά, όπου κάτοικοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν μιλούν, είναι και η καλύτερη κάλυψη των λαθρουλοτόμων που συνεχίζουν έτσι το καταστροφικό τους έργο.
     «Δυστυχώς, τα  δάση του Ξηρομέρου, είναι καταδικασμένα ή να καίγονται ή να κόβονται» είπε το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή του View FM στο Αγρίνιο, μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας Αγίου Αθανασίου στην περιοχή του Καραϊσκάκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο