Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παναγιώτης Στάϊκος: Ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την άρνηση φαρμακοποιών εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ


      Ο Γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, ζητά παρέμβαση από την κυρία Εισαγγελέα Μεσολογγίου εξαιτίας της άρνησης των φαρμακοποιών εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών. 

Δείτε  αναλυτικά την παρέμβαση του Παναγιώτη Στάϊκου…



ΑΡΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ


Προς την κυρία Εισαγγελέα Μεσολογγίου
    Το δικαίωμα στην απεργία στις Δημοκρατίες θεωρείται ιερό. Έτσι λοιπόν  ήταν δικαίωμα των Φαρμακοποιών  να απεργήσουν  γιατί ο ΕΟΠΥΥ  τους  χρωστάει   χρήματα. 
    Δικαίωμά τους ήταν να  σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις όποτε ήθελαν. Αυτή την στιγμή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Αθήνας, της  Αχαΐας και της Ηλείας   συνεχίζουν την απεργία τους έχοντας  υπερβεί τον ένα μήνα, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους ασθενείς –ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω βαθειάς  ανέχειας πολλών ασθενών .
        Όταν   από την Δευτέρα  οι Φαρμακοποιοί  του  Νομού μας  έληξαν την απεργία τους (οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας  τους  χαρακτήρισαν απεργοσπάστες) και  άρχισαν να δέχονται   τις  συνταγές  των ασθενών του ΕΟΠΥΥ, παρά το γεγονός ότι  υπήρξε  εγκύκλιος του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ  την  15/6/2012  με Αρ. Πρωτ: 28381  με την οποία καθόριζε ότι  οι Φαρμακοποιοί  θα  μπορούσαν  να εκτελέσουν τις συνταγές πέραν  των 5 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής  για τις ημέρες των κινητοποιήσεων από 1/6/2012 , οι περισσότεροι Φαρμακοποιοί  του Νομού  με   προκλητικό και κοινωνικά ανάλγητο τρόπο  έλεγαν στους  ασθενείς ότι οι συνταγές αυτές έχουν λήξει, παρά το  γεγονός ότι η εγκύκλιος του  ΕΟΠΠΥ  ήταν σαφής .
       Έτσι λοιπόν  οι Φαρμακοποιοί επεδείκνυαν  έναν κυνικό τσαμπουκά απέναντι σε φτωχούς και  ταλαιπωρημένους για ένα μήνα ασθενείς και αρνούνται   να  εκτελέσουν τις συνταγές αυτές. Προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι  δεν θα παίξουν το  παιγνίδι των λαμογιών Φαρμακοποιών, οι οποίοι στην διάρκεια της απεργίας κρατούσαν  συνταγές  των ασθενών. Το τι κάνουν οι Φαρμακοποιοί μεταξύ τους , ακόμη και εάν βγάλουν τα μάτια τους,  ουδόλως  ενδιαφέρει τη Κοινωνία  και τους  ασθενείς.
         Από την στιγμή  που άρχισαν να δέχονται συνταγές  είναι υποχρεωμένοι  να  εκτελούν και όλες  τις συνταγές  από 1/6/2012, αφού και  αυτές  με  βάση την εγκύκλιο   του ΕΟΠΥΥ της 15/6/2012 δεν έχουν λήξει. Η   σύμβαση που έχουν υπογράψει οι Φαρμακοποιοί  και οι Γιατροί   με τον ΕΟΠΠΥ, ορίζει σαφώς ότι είναι υποχρεωμένοι να  εφαρμόζουν όλες  τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ.  Επομένως η συμπεριφορά τους   απέναντι στους ασθενείς τους  δεν είναι  απλά αυθαίρετη, αλλά και  παράνομη.


      Καλώ λοιπόν την Εισαγγελέα Μεσολογγίου  να παρέμβει  για  να σταματήσει  η ταλαιπωρία  των Ασθενών, οι οποίοι  πολλές  φορές   είναι αναγκασμένοι   να διανύουν πολλά  χιλιόμετρα για  να ανανεώσουν την ημερομηνία των συνταγών αυτών.
        Οι δε  Γιατροί  (μεταξύ αυτών και εγώ) αρνούνται   να  εκδώσουν νέες συνταγές , αφού   με   βάση την εγκύκλιο της 15/6/2012, οι συνταγές αυτές  δεν έχουν λήξει. Δεν είναι  δυνατόν αποφάσεις Φαρμακευτικών Συλλόγων να είναι πάνω από τον νόμο.
       Είναι καιρός να αντιληφτούν  κάποιοι  Φαρμακοποιοί, ότι  παρά τις όποιες δυσκολίες   και  ατέλειες, από τις οποίες πολλές φορές υποφέρουμε και εμείς οι Γιατροί, ο ΕΟΠΠΥ   και  η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση  είναι μαζί με τα ΚΕΠ  μια  από τις   μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις και   θεωρούνται κατάκτηση  για τον Ελληνικό Λαό
    Και σε προοδευμένες χώρες η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση  έκανε σχεδόν   10  χρόνια  για να λειτουργήσει άψογα. 
     Εδώ θέλω να  γίνει γνωστό, ότι  στην Γενική Συνέλευση  του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου  στις 28/12/2011 ήμουν ο μοναδικός Γιατρός, ο οποίος πρότεινα και  ψήφισα  για  να υπογράψουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.
      Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση   φοβίζει   μόνο  τα λαμόγια και τους κλέφτες, οι οποίοι  έκαναν τις αρπαχτές   με τα   λεφτά των ταμείων .
      Τους καλώ λοιπόν  να επιδείξουν τη Κοινωνική τους  ευθύνη, παύοντας την ταλαιπωρία των ασθενών, από τους οποίους  εξασφαλίζουν αξιοπρεπέστατη ζωή, αφού  το μέσο  εισόδημα τους είναι  δέκα και είκοσι ή και  τριάντα φορές πάνω από το εισόδημα χαμηλοσυνταξιούχων. 
      Εάν συνεχίζουν να ασκούν τέτοιου είδους βία απέναντι  σε   αδύνατους ανθρώπους  να είναι  σίγουροι   ότι  δεν θα αργήσει η ώρα να υποστούν και οι ίδιοι πολύ σκληρή βία. 
    Συνέλθετε αγαπητοί Φαρμακοποιοί  πριν είναι αργά.    
       Και επειδή  δεν μπορώ να  βλέπω ασθενείς να  ταλαιπωρούνται  ναι να εκβιάζονται άλλο, δηλώνω ότι  από σήμερα   θα  αναγράφω εντελώς δωρεάν όλες   τις  συνταγές   οι οποίες   έχουν  εκδοθεί   από 1/6/2012   και μετά  και κακώς  και παράνομα  δεν τις  εκτελούν οι  Φαρμακοποιοί.
      Πέραν  όμως του τι θα κάνω εγώ ή και  κάποιοι άλλοι  Γιατροί, εσείς κυρία  Εισαγγελέα  θα  πρέπει  να    καλέσετε  τους Φαρμακοποιούς  να εφαρμόσουν τον νόμο και  να  μην βασανίζουν άλλο τους ασθενείς.
                       
                                    Αστακός 21/6/2012
                               Dr   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
                              ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. απο καποια πλευρα έχετε δικαιο αλλα , την υγεια των πολιτων την εκθετει αμεσα σε κίνδυνο το πολιτικο συστημα . οι φαρμακοποιοί κανουν την δουλεια τους. και εσεις κυριε μου , δεν νομιζω να δουλευεται τζαμπα . ρωτησατε ποσα τουσ χρωσταει το κρατος ? τοσα λευτα των ελληνων απο τα ταμεια τους , κανανε φτερα παρανομα για να καλυψουν , αλλες αναγκες , που θεωρουσαν εως τωρα οι φωστήρες που μας κυβερνουσαν οτι ηταν ποιο συμαντικες απο την υγεια του ελληνα . μιλήστε ομως και για τα νοσοκομεια , που εχουν τεραστια εληψη υλικου . και για να γινω ποιο σαφης , ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ , η γνωμη μου . ειναι σε πτωχευση ο ελληνικος λαος εκτος βαιβεα τις τραπεζες , που περνουν τα χρηματα μας .... αυτα που δανιζωμαστε απο εξω για ανακεφαλαιοποίησεις , ανεξαιρέτως αν θα κληθει παλι ο μέσος ελληνας να τα δωσει ξανα με φουσκωμενο τοκο στην γερμανια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο