Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συνάντηση Ανδρέα Μακρυπίδη με τους Βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας


     Με τους πρατηριούχους καυσίμων της Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκε ο υπ. Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, χτες Τρίτη 24/4/2012, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους, καθώς και τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του Βουλευτή ώστε τελικά να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των Βενζινοπωλών για τη ρύθμιση των εξοντωτικών προστίμων που είχαν προκύψει κατά την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», αφού για τις παραβάσεις δεν ευθύνονταν οι επαγγελματίες...


   Η τελική ρύθμιση προβλέπει την εκλογίκευση των προστίμων, ενώ η προηγούμενη διάταξη εκτόξευε τα πρόστιμα σε εξωπραγματικά επίπεδα.

            Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτ/νίας Δημοσθένης Κακούρης και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Νίκος Τσακάλης, ευχαρίστησαν τον Ανδρέα Μακρυπίδη που βρέθηκε από την αρχή συμπαραστάτης και αρωγός τους για την επίλυση του θέματος. Μίλησαν με θερμά λόγια για τις αποτελεσματικές και επίμονες του κοινοβουλευτικές του ενέργειες που ανέδειξαν το σημαντικό αυτό για τον κλάδο τους θέμα, μέσα από τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής όπου ο Βουλευτής προήδρευσε, με αποτέλεσμα τελικά να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων και να ψηφιστεί ο  σχετικός νόμος (ν. 4072/2012) τις προηγούμενες ημέρες.

            Στη συνάντηση οι πρατηριούχοι έθεσαν στον κ.Μακρυπίδη και άλλα επαγγελματικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως να μην εξομοιωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης, για την μείωση της φορολογίας, για το σύστημα εισροών-εκροών και την επιδότηση των εγκαταστάσεων αυτών από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που τελευταία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του κλάδου τους.

            Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ευχαρίστησε τους πρατηριούχους για τα θερμά τους λόγια και επισήμανε πως για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα και να βρεθεί ουσιαστική, ριζική και δίκαιη λύση υπήρξε άριστος συντονισμός με τους εκπροσώπους του κλάδου (Ένωση Βενζινοπωλών Αιτ/νίας, Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας), μέσα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα.  «Πάντα θα είμαι κοντά σας στα δίκαια αιτήματα, αρωγός και συμπαραστάτης.», τόνισε στο κλείσιμο του ο υπ. Βουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο