Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Περιφέρεια: Συντήρηση του Εθνικού οδικού δικτύου


       Για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων εγκρίθηκε αντίστοιχα ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος στον κόμβο Αντιρρίου, στην Μακύνεια, στη Ρίζα, στην Παλιοβούνα (δυο σημεία), στην Κάτω Καλαβρούζα, στα Χάνια Γαυρολίμνης, στο Περιθώρι – Γαλατάς, στην Γέφυρα Ευήνου, στον κόμβο Αγριλιάς (35ο χιλιόμετρο), στον κόμβο Χαλαζιά (προς Αστακό), στον κόμβο Αγγελοκάστρου, στην Πλευρώνα (41ο χιλιόμετρο), στα Φραγκουλεϊκα, στον κόμβο Συκιάς, στον κόμβο Αγρινίου, στην διασταύρωση Σπολάιτα- Καστράκι, στον Στράτο, στη Λεπενού, στην Κυψέλη, στον Άγιο Στέφανο, στο Ρίβιο, στην διασταύρωση Κατούνας, στον Στάνο, στην Αμφιλοχία, στον κόμβο Μπούκας, στο Λουτρό, στο Ανοιξιάτικο, στο Κατάφουρκο, στο Μενίδι και στη Συκούλα....


      Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας εγκρίθηκε ακόμα ποσό ύψους 550.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου.

      Ποσό ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος σε τμήματα των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων ενέκρινε στην συνεδρίαση της το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, όπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος εγκρίθηκε ποσό 900.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
       «Τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια αποβλέπουν στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα των εθνικών δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του οδοστρώματος», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.
     Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ποσό 1.500.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε συγκεκριμένα τμήματα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Τα τμήματα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις βρίσκονται στην Κάτω Αχαιά, στον Άγιο Ραφαήλ, στο Γομοστό, στα Σαγεϊκα, στον Λάππα, στην Βάρδα, στον κόμβο Βραχνεϊκων Ηλείας, στα Λεχαινά, στα Καβάσιλα και στα Χανάκια. Επίσης, για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλεία εγκρίθηκε ποσό ύψους 350.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου.

     Να σημειωθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και ποσό ύψους 100.000 ευρώ για την αντικατάσταση καλωδίων στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των εθνικών οδών καθώς σε αρκετά σημεία έχουν σημειωθεί κλοπές.

     Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας εξέτασε τις ενστάσεις για το μεγάλο έργο της κατασκευής κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον τέως Δήμο Ερινεού έως τον τέως Δήμο Αιγείρας, στην Αιγιάλεια. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και την ανάδειξη μειοδότη για την κατασκευή του έργου.

     Στην συνεδρίαση, πλην του κ. Γεωργιόπουλου, μετείχαν η Αντιπρόεδρος Χριστίνα Σταρακά και τα μέλη της Σάββας Αυγέρης, Νίκος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Σολτάτος, Τρύφωνας Φωτόπουλος, Νίκος Τσάνης και Νίκος Πυλαρινός.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο