Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αλέξανδρος Λιβάνης: Καταγγελία για απολύσεις από εταιρεία στον Αστακό

       Ο Αλέξανδρος Λιβάνης, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αστακού, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την παράνομη συμπεριφορά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον Αστακό, η οποία προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων και απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων,  την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και το σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων....


ΑΣΤΑΚΟΣ 28/02/2012

    Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας πω μια «ιστορία» από την περιοχή μας για μια εταιρία που δραστηριοποιείται οικονομικά σε αυτή.
       Πρόσφατα λοιπόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μεγάλη εταιρία προέβει στην απόλυση εργαζομένων (και δεν εννοώ αυτούς που έληγε η σύμβαση τους και θα τους ξαναπάρουν σε κανένα μήνα) τρομοκρατώντας μάλιστα μέρος των υπολοίπων εργαζομένων πως αν δεν σταματήσουν τις κατηγορίες εναντίον της εταιρίας θα βρεθούν και οι ίδιοι στον δρόμο.
    Σίγουρα νεόφερτα πράγματα γιατί μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε ξαναγίνει αυτό.
       Οι «κατηγορίες» δεν ήταν βέβαια άλλες από αυτές που συζητούνται από πολλούς συμπολίτες μας στα καφενεία, ότι δηλαδή «δεν υπάρχει σωματείο στην εταιρία και έτσι κάνουν ότι θέλουν»,  «βάζουν άτομα και οδηγούν οχήματα  ή κυβερνούν καΐκια χωρίς διπλώματα» , «ακόμα πετάνε σκουπίδια και λύματα παράνομα στην χωματερή»,  «γίνονται ατυχήματα και λένε οτι κυβερνούσε άλλος αντί άλλον γιατί ο τελευταίος δεν είχε δίπλωμα», «έχουν υπεράριθμα κλουβιά και δεν μιλάει κανείς», «έχουν αυτοί τις κόντρες τους και την πληρώνουμε εμείς», «τα παίρνουν οι υπεύθυνοι και κάνουν την πάπια».  
      Το θέμα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι ο εργάτης προσλαμβάνεται για να δουλεύει και όχι για να μην μιλάει, έτσι λοιπόν κύριοι κοιτάξτε να προσέχετε τους εργάτες σας για το αν δουλεύουν και όχι για το τι λένε, εξάλλου στις υποχρεώσεις της εταιρίας σας είναι να βάλει τέλος σε ότι λέγεται και μεταξύ μας ξέρεται και εσείς πως πολλά από τα παραπάνω δεν λέγονται τυχαία.
          Θα σας παρακαλέσω λοιπόν να ξαναδείτε τα θέματα των τελευταίων απολύσεων με επιείκεια και λόγω της οικονομικής κρίσης και να δώσετε από την πλευρά σας ξανά, μια ευκαιρία στην εργασία, στους «πρώην» εργαζόμενους που δεν έκαναν κάτι τόσο κακό άλλωστε,  ώστε να στερήσετε  από την οικογένεια τους το μηνιάτικο. 
    Προσωπική μου άποψη την οποία και έχω εκφράσει σε πρόσφατο συμβούλιο που αφορούσε την ίδια εταιρία (και για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζω) είναι ότι θα πρέπει η ίδια να προτρέψει τους εργαζόμενους της να ιδρύσουν σωματείο και όχι να απολύει εργάτες που προσπαθούν να ξεκινήσουν την ίδρυση σωματείου.

Πιστεύω πως θα υπάρξει και συνέχεια..... 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  Αλέξανδρος Λιβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο