Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πέντε εκατομμύρια ευρώ για το εθνικό οδικό δίκτυο στην Δυτική Ελλάδα

Έγκριση πιστώσεων από τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη
    Με  υπογραφή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης πέντε εκατομμυρίων ευρώ για παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας  στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην ε.ο.  Αντιρρίου – Ιωαννίνων και την ε.ο. Πατρών – Πύργου.....


      «Εκτός από τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε, για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων στην Δυτική Ελλάδα, οφείλουμε να παρέμβουμε στα επικίνδυνα σημεία του υφιστάμενου  εθνικού οδικού δικτύου  που όλοι γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Παρά  τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, εγκρίναμε πιστώσεις που πιστεύω πως θα συμβάλλουν στην άρση της επικινδυνότητας, σε μερικά από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στην Δυτική Ελλάδα» σημείωσε σε δήλωση του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης.
        Αναλυτικά, πίστωση τριών εκατομ. ευρώ εγκρίθηκε για την τμηματική ανακατασκευή και τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, για την άρση της επικινδυνότητας σε σημεία της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, 1,5 εκατομ. ευρώ για ανάλογες παρεμβάσεις στην ε.ο. Πατρών – Πύργου. Την αναγκαιότητα αυτών των παρεμβάσεων είχε επισημάνει  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 Τέλος,  500 χιλιάδες ευρώ διατίθενται για την ανακατασκευή της γέφυρας Αννινου, στην ε.ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων, κοντά  στην Συκούλα Αιτωλ/νίας, στα όρια με την Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου. Η ανακατασκευή της γέφυρας, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και είναι επιτακτική ανάγκη, αφού εξαιτίας της επικινδυνότητας της, αποτελεί αιτία συχνών τροχαίων ατυχημάτων.
Το ίδιο αίτημα είχε θέσει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, στο οποίο και  ανταποκρίθηκε άμεσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο