Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Kυκλοφόρησαν οι νέες δημιουργίες του Άρη Μπιτσώρη

      Μόλις κυκλοφόρησαν, έξι (6) νέες δημιουργίες του Άρη Μπιτσώρη. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν έμμετρα σατιρικά ποιήματα, ανθολογίες στίχων και ένα πρωτότυπο έργο, μια απρόσμενη έκπληξη, με τίτλο «POESIE NOIRE» στο οποίο «συνομιλεί» ποιητικά με την επαγγελματία στιχουργό, ποιήτρια και ραδιοφωνική παραγωγό Αναστασία Δούμα που ζει και δημιουργεί στο Μεσολόγγι. Όλη η καινούργια σοδειά του πολυγραφότατου Άρη Μπιτσώρη αποτελεί μία έκπληξη για όσους καταγίνονται με την ποίηση και όχι μόνο... Πένα ασυμβίβαστη, εύστοχη και συχνά αιχμηρή…


ΠΑΤΑΡΙΚά. Σάτιρες που αναφέρονται στη συντροφιά που κάθε Σάββατο μεσημέρι συγκεντρώνεται στο Πατάρι του Ιορδάνη στο βιβλιοπωλείο Κυριακίδης στην οδό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.


ΕΝ ΤΗ ΡΥΜΗ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥ: Έμμετρα  διαφόρων θεμάτων. Κάποιοι από αυτούς τους στίχους μπορεί να αποτελέσουν  λόγια για τραγούδια.

 ΕΠΙ   ΞΗ ρομέ ΡΟΥ  ΑΚΜΗΣ: Έμμετρες σάτιρες για φίλους, Ξηρομερίτες - Αιτωλοακαρνάνες και πικρά στιχάκια που σχολιάζουν ¨εμμέτρως πλην σαφώς¨ την τοπική εξουσία αλλά  και την υποτακτική  νοοτροπία πολλών συμπατριωτών μας.

 ΣΑΤΙΡΙΚΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ: Σε ένα μικρό τεύχος περιλαμβάνονται οι σάτιρες που γράφτηκαν την προηγούμενη χρονιά για φίλους, συναδέλφους, συγγενείς καθώς και οι έμμετρες  ¨πολιτικές¨ παρεμβάσεις του Άρη.

 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  ΑΣΜΑΤΩΝ: Μια ανθολογία στίχων που έχουν γίνει τραγούδια από επώνυμους δημιουργούς και αναφέρονται σε πόλεις, κωμοπόλεις, νησιά ή άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Ο συγγραφέας-ερευνητής κατέγραψε τραγούδια και από τους πενηνταένα Νομούς της πατρίδας μας αναφέροντας το στιχουργό και το συνθέτη για κάθε ένα από αυτά. Περιέχονται ακόμη τραγούδια για το Άγιο Όρος και για πόλεις του εκτός συνόρων Ελληνισμού. Μια επίπονη εργασία.


POESIE NOIRE:  Σ’ αυτό το έργο ο Άρης ¨συνομιλεί¨ ποιητικά με την επαγγελματία στιχουργό, ποιήτρια και ραδιοφωνική παραγωγό Αναστασία Δούμα που ζει και δημιουργεί στο Μεσολόγγι. Μια ποιητική γέφυρα μεταξύ Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ένα έργο πρωτότυπο σε μια καλαίσθητη έκδοση όπου ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι παράλληλων στίχων παρεμβάλλονται φωτογραφίες από ταινίες film noir που ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα των κειμένων. Το εξώφυλλο κοσμεί ο πίνακας ¨ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ¨, έργο του Μαχαιριώτη ζωγράφου, ντοκυμαντερίστα, ποιητή και φιλόσοφου Χριστόδουλου Κουβέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο