Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες στο νοσοκομείο Αγρiνιου (φωτο)

      Κατά δεκάδες μεταφέρονταν όλη τη νύχτα οι Αφγανοί – θύματα του τραγικού τροχαίου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον δρόμο Αστακός – Μύτικας. Ποιος ο νεώτερος απολογισμός της τραγωδίας.
    48 συνολικά άτομα, στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες,  επέβαιναν στο μοιραίο φορτηγάκι, που στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, εκτράπηκε και ανατράπηκε, κάνοντας εφιάλτη το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, για δεκάδες, αμούστακους στην πλειοψηφία, Αφγανούς.
       Από το τραγικό δυστύχημα πέντε νεαροί σκοτώθηκαν, δυο νοσηλεύονται στην Πρέβεζα, δυο στην Λευκάδα,  και 37 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες....


     Δυο από αυτούς κρατήθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο και ένας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στην Πάτρα.
Άλλοι δυο νοσηλεύονται στο Μεσολόγγι.
     Οι υπόλοιποι αφού εξεταστούν θα μεταφερθούν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
        Στο νοσοκομείο του Αγρινίου, γιατροί και νοσηλευτές, λειτούργησαν με ετοιμότητα και αντιμετώπισαν τα περιστατικά, ενώ επί τόπου βρίσκονταν και πολλοί αστυνομικοί.
       Πολίτες που βρίσκονταν επίσης στο νοσοκομείο, δεν έκρυψαν την συγκίνηση τους, για την δοκιμασία, των ανήλικων στην πλειοψηφία τους Αφγανών, που με φοβισμένο βλέμμα, προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι έγινε.
      Από την διοίκηση του νοσοκομείου, δόθηκε εντολή ώστε να δοθεί φαγητό στους μετανάστες
       Οι ίδιοι, με τα ελάχιστα Αγγλικά που γνώριζαν , είπαν πως το μοιραίο φορτηγάκι θα τους μετέφερε στην Ηγουμενίτσα για να πάνε στην συνέχεια στην Ιταλία…, το όνειρο όμως σταμάτησε  λίγο έξω από τον Αστακό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο