Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αναβρασμός στην Κατούνα για τη μετάθεση διανομέα των ΕΛΤΑ στις Φυτείες

           Aναβρασμός επικρατεί στην Κατούνα για την απόφαση των ιθυνόντων των ΕΛΤΑ να μεταθέσουν τον έναν εκ των δύο διανομέων  του εκεί  ταχυδρομείου στο αντίστοιχο  των Φυτειών. 
    Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων στο  Ταχυδρομείο Κατούνας και της δημοτικής Αρχής Ακτίου-Βόνιτσας......


      Το Ταχυδρομείο της Κατούνας αποτελείται από τρεις υπαλλήλους (προϊστάμενος – δύο διανομείς) και εξυπηρετεί 5.000 – 6.000 κατοίκους του πρώην δήμου Μεδεώνος (Κατούνα – Τρύφου – Κομποτή – Αετός – Άγιος Νικόλαος – Κονοπίνα – Λουτρά – Λουτράκι). 
     Η καθορισμένη διακίνηση που γίνεται είναι πάνω από 2.000 λογαριασμοί ΔΕΗ, πάνω από 1.000 λογαριασμοί ΟΤΕ, 1.000 συνταξιούχοι ΟΓΑ, 450 οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ
      Επίσης εξυπηρετεί δημόσιες υπηρεσίες όπως: Αστυνομία, Ειρηνοδικείο, Υποθηκοφυλάκειο, ΚΕΠ, Γυμνάσιο, Λύκειο, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικές υπηρεσίες του πρώην δήμου Μεδεώνος.
       Πλέον μετατίθεται ένα διανομέας στο  Ταχυδρομείο  Φυτειών, «ένα γραφείο με το μισό σχεδόν όγκο διακίνησης και συναλλαγής από το ΤΑΧ. Κατούνας» όπως υποστηρίζουν στην Κατούνα. 
     Υποστηρίζουν εξάλλου ότι  όλη η περιοχή ευθύνης των ΕΛΤΑ Κατούνας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από έναν διανομέα γι’ αυτό πρέπει να παραμείνει ως έχει, ενώ οι Φυτείες θα έχουν δύο διανομείς. Υποστηρίζουν εξάλλου ότι υπάρχουν υπάλληλοι που μπορούν να καλύψουν το κενό των Φυτειών.

Επιστολή δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου  

        Για το θέμα ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος απέστειλε επιστολή στον διευθυντή της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας των ΕΛΤΑ υπογραμμίζοντας πως: 
   «Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την υπολειτουργία του καταστήματος του θέματος, επιβάλλεται η επανεξέταση της δρομολογημένης μεταθέσεως του υπαλλήλου του» . 
   Υποστηρίζει εξάλλου πως: «Συγκεκριμένα ενδεχόμενη στέρηση από το κατάστημα ΕΛΤΑ Κατούνας του ενός εκ των τριών υπηρετούντων εκεί υπαλλήλων λόγω μετάθεσής του στο ταχυδρομείο Φυτειών θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στη εξυπηρέτηση των δημοτών και των υπηρεσιών της περιοχής, αφού το εναπομείναν προσωπικό θα αδυνατεί να καλύψει το κενό σε μία περιοχή ορεινή , με συγκεκριμένα συγκοινωνιακά προβλήματα  και υπερήλικες κατοίκους. Επιπλέον η συνεργασία Δήμου και ΕΛΤΑ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι ως Ελληνικά Ταχυδρομεία αναλάβατε το έργο της διανομής των λογαριασμών των ανταποδοτικών τελών του Δήμου».
       Καταλήγει λοιπόν ο Νίκος Σολδάτος: «Στην κρίσιμη για όλους οικονομική και κοινωνική συγκυρία η απαξίωση και υπολειτουργία υπηρεσιών θα συντελέσει ακόμα πιο πολύ στην ύφεση και στη  ερημοποίηση των αποκεντρωμένων περιοχών όπως είναι και η δική μας. Αναμένουμε την επανεξέταση της απόφασης και την απάντησή σας προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής ώστε να επανέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφαλούς και έγκαιρης διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας και άμεσης ανταπόκρισης των κατοίκων της περιοχής που η υπηρεσία σας ανέκαθεν εκτελούσε άψογα» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο