Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στο Πλατυγιάλι Αστακού

    Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης επισκέφθηκε πρόσφατα τη ΝΑΒΙΠΕ στο Πλατυγιάλι Αστακού καθώς και τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών της εταιρείας ¨ΝΗΡΕΑΣ¨....


        Στο Πλατυγιάλι ο Δ/ντής  της Εταιρείας αναφέρθηκε αρχικά στις δραστηριότητες της επιχείρησης καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
     Τονίστηκαν οι προοπτικές της μεγάλης αυτής υποδομής και εκφράστηκε η ελπίδα εκ μέρους της Διοίκησης ότι η κινητικότητα και οι συγχωνεύσεις που έχουν δρομολογηθεί στις Τράπεζες που είναι μέτοχοι της ΝΑΒΙΠΕ, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή αραβικών κεφαλαίων στο νέο τραπεζικό σχήμα, ενδεχομένως να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για επένδυση στη ΝΑΒΙΠΕ, προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της υποδομής και να μετατραπεί σε ένα μεγάλο διακομιστικό κέντρο της Μεσογείου. 
     Επίσης τέθηκε το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου σύνδεσης με την Ιόνιο οδό, γεγονός που αποτρέπει τους επενδυτές, αφού καθιστά πιο αργή και ακριβή την μεταφορά των προϊόντων.
           Ο Ανδρέας Μακρυπίδης για ακόμη μια φορά εξέφρασε το ενδιαφέρον του και ανέφερε τις ενέργειές του για την αξιοποίηση της μεγάλης αυτή υποδομής που μπορεί να αποτελέσει «Αναπτυξιακή Ναυαρχίδα» για το Νομό αλλά και για την Εθνική Οικονομία. 
     «Είναι αναγκαίο να δρομολογηθεί ένα σχέδιο ώστε το Πλατυγιάλι να μετατραπεί σε κόμβο μεγάλης στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας. Οι αντικειμενικές δυνατότητες της υποδομής είναι πολλές και μεγάλες και δεν πρέπει να λιμνάζουν» πρόσθεσε ο Βουλευτής.
         Στη συνέχεια ο Βουλευτής είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους του Τελωνείου, οι οποίοι του εξέφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τη σκέψη που γίνεται από την Πολιτεία  για την υποβάθμισή του
    Ο κ. Μακρυπίδης τους ενημέρωσε πως έγιναν παρεμβάσεις από τον ίδιο ώστε το Τελωνείο Αστακού να συνεχίσει να λειτουργεί, και πρόσθεσε πως η παρουσία της υπηρεσίας είναι απαραίτητη και το ενδεχόμενο μελλοντικής αναβάθμισης είναι υπαρκτό αφού η περιοχή λόγω της ΝΑΒΙΠΕ αποτελεί πύλη εισόδου με αυξητική τάση, καθώς και γιατί η λειτουργία Τελωνείου αποτελεί ελκυστικό στοιχείο για τους υποψήφιους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
        Στις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών ¨ΝΗΡΕΑΣ¨ ο κ. Μακρυπίδης συζήτησε με εκπρόσωπο της επιχείρησης καθώς και με τους εργαζομένους. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της εταιρείας που την τοποθετούν σε κορυφαία θέση παγκοσμίως στον κλάδο, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν το 70% της παραγωγής. 
       Συζητήθηκε και σχολιάστηκε θετικά και από τις δύο πλευρές η δρομολογούμενη συμφωνία μετακόμισης στο χώρο μεγάλης έκτασης και σύγχρονων υποδομών των αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ξηρομέρου στη Τσαπουρνιά, όπου και θα στεγαστεί το μεγάλο εργοστάσιο που θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ομίλου, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας και την αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας, και κατ’επέκταση θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με αυξημένη ανεργία.
         Ο Βουλευτής αναγνώρισε τη συμβολή του ¨ΝΗΡΕΑ¨ στην τοπική και εθνική Οικονομία, τονίζοντας και τη καθοριστική παρέμβαση της Διοίκησης της ΕΑΣ Ξηρομέρου, και υπογράμμισε πως τέτοια ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια, με συνεργασία ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τοπικών φορέων, αποτελούν μονόδρομο και παράδειγμα για την τοπική, περιφερειακή και εθνική αναπτυξιακή προοπτική, αφού δημιουργούν πολλαπλά οφέλη και υπεραξία. 
       «Η πολιτεία οφείλει να ενθαρρύνει τέτοια επενδυτικά σχέδια, να τα στηρίζει και να τα υποστηρίζει έμπρακτα αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και προοπτική ανάκαμψης από τη σημερινή ύφεση» τόνισε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο