Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη ένταση και οξεία αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

Σε προσωπική αντιπαράθεση, με βαριές κουβέντες μεταξύ του Αντιδημάρχου Αλυζίας Σπύρου Λύτρα και του εισηγητή της μειοψηφίας Γαλούνη Ερωτόκριτου εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, στον Αστακό, με αφορμή την εκμίσθωση βοθροφόρου  οχήµατος από ιδιώτη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών
      Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ξηρομέρου συνεδρίασε χθες σε πολύ καλό κλίμα και με περισσή  διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης. 
    Το «ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS» βρέθηκε στον Αστακό και παρακολούθησε την  ενδιαφέρουσα  συνεδρίαση....


     Πολλές απόψεις αναπτύχθηκαν στο θέμα λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου Ξηρομέρου, εισηγήτρια του οποίου ήταν η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Καραπάνου – Κολοβού Ευθυμία.
     Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Λύτρας Γιάννης αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας Μάκης Βότσης και με πνεύμα συναίνεσης συμφωνήθηκε η απο κοινού σύνταξη του ψηφίσματος για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και η προετοιμασία του Δήμου για τη συμμετοχή σε νέα κοινωνικά προγράμματα τα οποία αναμένονται να δρομολογηθούν μετα το νέο έτος
      Κι ενώ όλα φαινόταν ότι θα κατέληγαν ειρηνικά και σε πνεύμα σύμπνοιας στο προτελευταίο θέμα απειληθηκε σύρραξη  και βαρειές εκφράσεις ακούστηκαν: Το θέμα είχε να κάνει με την εκμίσθωση βοθροφόρου για τη μεταφορά των λυμμάτων της δημοτικής ενότητας Αλυζίας.
     Ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας Σπύρος Λύτρας  εισήγαγε το θέμα και υποστήριξε την αναγκαιότητα εκμίσθωσης βοθροφόρου από ιδιώτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των δημοτών.
    Ο Γαλούνης Ερωτόκριτος εισηγητής της μειοψηφίας, διεφώνησε και  αναφέρθηκε ότι το θέμα των λυμμάτων αποτελεί «καυτή πατάτα» στα χέρια της δημοτικής αρχής και ότι όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Αλυζίας ο κ. Λύτρας επιτίθετο διαρκώς για το θέμα αυτό μιλώντας για  μεγάλη ντροπή του Δήμου.
     Ο αντιδήμαρχος ανταπάντησε, πήγαν σε θέματα του παρελθόντος οι τόνοι ανέβηκαν και οι επιθέσεις έλαβαν προσωπικό χαρακτήρα
   Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Μουρκούσης μάταια προσπαθούσε να επιβάλει τη τάξη.
     Ο Γαλούνης Ερωτόκριτος σχολίασε το στρατιωτικό παρελθόν του αντιδημάρχου και τις απειλές παραίτησης οι οποίες έχουν γίνει ανέκδοτο στην Αλυζία προχωρόντας σε βαρειές εκφράσεις του τύπου «νόμιζα ότι οι στρατιωτικοί φοράν παντελόνια αλλα στη περίπτωση σου αυτό δεν ισχύει» και άλλες βαριές φράσεις που πυροδότησαν μεγάλη ένταση.
       Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η πορεία του στο στράτευμα αλλά και του κ. Γαλούνη στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστές σε όλους και τον προκάλεσε την επομένη το πρωί να καταθέσουν δημοσίως το πόθεν έσχες τους αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον κ. Γαλούνη.

     Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα κι ο πρόεδρος έκλεισε το θέμα ταχέως με ψηφοφορία η οποία ενέκρινε την εισήγηση του αντιδημάρχου. 
        Το Δ.Σ. τελείωσε με το τελευταίο θέμα περί τα μεσάνυχτα και  η κόντρα συνεχίστηκε με το κλείσιμο της συνεδρίασης αφού οι δύο άνδρες συνέχισαν να επιτίθεται με χυδαίες εκφράσεις ο ένας στον άλλον και έληξε χάρη στη επέμβαση των ψυχραιμότερων συμβούλων οι οποίοι έπεσαν πάνω τους για να τους χωρίσουν και το επεισόδιο έληξε εκεί.

   Το επεισόδιο αυτό  είναι ενδεικτικό του κλίματος αντιπαλότητας πολλών χρόνων στην Αλυζία όμως όπως σχολίαζαν παρατηρητές τα χθεσινοβραδινά ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεν περιποιεί τιμή στους δύο πρωταγωνιστές. 
     Καλό θα είναι τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Μουρκούσης όσο και ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς  ο οποίος παρακολούθησε εμφανώς έκπληκτος από τη σφοδρότητα της αντιπαράθεσης και απογοητευμένος από την αλγεινή εικόνα των συγκεκριμένων συμβούλων, να τους καλέσουν και να τους «τραβήξουν το αυτί».  
     Απαράδεκτο κύριοι! Το αλαλούμ από άγριες φωνές, τα ξεσπάσματα, οι βαρύτατες εκφράσεις πεζοδρομίου, δεν ταιριάζουν στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο