Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΡΑΣ: Μετεκλογικά.. Ας αρχίσουν και ας κρατήσουν οι αγώνες..

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ...
…Ας ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ Ας ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ….ΑΓΩΝΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Νοεμβρίου, μας έδωσαν δύναμη και θεσμική νομιμοποίηση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ...


   Να συμβάλουμε έτσι στη διαμόρφωση ενός νέου συσχετισμού πλέον για την αγωνιστική προοπτική του σωματείου μας υπερασπιζόμενοι τον συνάδελφο καθηγητή και την καθηγήτρια του Δημόσιου Σχολείου και της Εθνικής Παιδείας απέναντι από τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τις δανειακές συμβάσεις, που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας καθώς και τις δημοκρατικές και εργασιακές κατακτήσεις, επιβάλλοντας τη δικτατορίας του ευρώ.
Οι συνάδελφοι έστειλαν πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό του κλάδου όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Είχαμε δηλώσει προεκλογικά ότι οι εκπαιδευτικοί σε αυτή την πολιτική συγκυρία με τις επιλογές τους θα τεθούν απέναντι και από τον εαυτόν τους.
Μας προβληματίζει το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι συνεχίζουν να μην συμμετέχουν, ενώ άλλοι στηρίζουν αντιλήψεις που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου και ακυρώνουν τον ιστορικό ρόλο της Δημόσιας Δωρεάν Εθνικής Παιδείας αφού σιγά-σιγά εμφιλοχωρούν στις φτερούγες του 4ου Ράιχ, άσχετα με ποιον τρόπο παραδίδονται στους κατακτητές. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς που με τη συμμετοχή τους δίνουν υπόσταση και δυναμική στο Σωματείο, αλλά και σε αυτούς που αντιστάθηκαν στον παραγοντισμό των διαφόρων μηχανισμών, στα παπαγαλάκια και σε όλους τους ψιθυριστές και στους εκβιαστές συνειδήσεων και τα κάθε λογής ψευτοδιλήμματα, κυρίως των κυβερνητικών παρατάξεων, και μας τίμησαν με την ψήφο τους ώστε να εκλέξουμε εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ.
Σε αυτές τις εκλογές μερικοί νόμισαν ότι θα σιγήσει οριστικά η ανυπότακτη και αδέσμευτη φωνής του κλάδου και θα επικρατούσε παντού η κατοχική σιγαλιά.
Έχουμε την άποψη πως στη συνείδηση των συναδέλφων που μας στήριξαν υπερίσχυσε πιο πολύ η ανάγκη της «αναγέννησης» του σωματείου και της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής δράσης χωρίς παρωπίδες και προαπαιτούμενα, παρά μια απλή καταγραφή και η αναμονή κάποιων εξυπηρετήσεων….
Εμείς που συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της ΡΑΣ δηλώνουμε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που θα επιχειρηθεί να χτυπηθούν πρώτα αυτοί, είτε μας ψήφισαν είτε δε μας ψήφισαν, πως δε θα πάψουμε ποτέ να προβάλλουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αυτά δηλαδή που μας ταλανίζουν καθημερινά.

Πάντα θα αγωνιζόμαστε με τις μικρές ή με τις μεγάλες δυνάμεις μας για Μόνιμη, Σταθερή και Αξιοπρεπή δουλειά για όλους που θα αποδίδει στην Ελληνική κοινωνία υψηλού επιπέδου Παιδεία και Εκπαίδευση.

Στηρίζουμε τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στα χαράτσια και την εξαθλίωση αφού για μας η ζωή δεν μπαίνει σε εφεδρεία ούτε και η εκπαίδευσης όλων των παιδιών. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει για να τον παραδώσουν βορά στις αγορές τις «Αμβέρσας» των εμπόρων-τοκογλύφων των εθνών.

Στη συγκρότηση του προεδρείου θα πάρουμε υπόψη μας τη πολιτικο-συνδικαλιστική συγκυρία και τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί (χωρίς να ξεχνούμε το παρελθόν αλλά και το παρόν κανενός). ΔΕΝ θα βάλουμε πλάτη στη συγκυβέρνηση κάθε εκδοχής. Θα πορευτούμε αταλάντευτα, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, με μοναδικό κριτήριο την ανεξάρτητη δράση της ΕΛΜΕ προκειμένου να υπάρξει «ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ».

Οι γύπες πετάνε χαμηλά όταν βλέπουν τροφή.
Μόνο που και τούτη τη φορά ξεγελάστηκαν!

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψηφίσαντες: 796
Έγκυρα: 709
Άκυρα-Λευκά: 87
Έλαβαν:
ΔΑΚΕ: 260 - 36,7% (3 έδρες).
εκλέγονται: Ραχιώτης Χρήστος, Παπούτσης Φώτης, Αδάμης Ευθύμιος

Συμμαχία: 198 - 27,93% (3 έδρες).
εκλέγονται: Καβαλάρης Γιάννης, Τσούκας Βαγγέλης, Καραμητσόπουλος Γιώργος

ΠΑΣΚ: 100 - 14,10% (1 έδρα).
εκλέγεται: Βούλγαρη Χριστίνα

ΕΣΑΚ: 92 - 12,% (1 έδρα).
εκλέγεται: Ζησημοπούλου Βάσω

ΡΑΣ: 59 - 8,32% (1 έδρα).
εκλέγεται: Κορδάτος Κώστας


Αγρίνιο, 17 Νοεμβρίου 2011
Ρ.Α.Σ.
…………………………………………………
Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Δίκτυο Παλλαϊκής Δράσης ενάντια στο κατοχικό μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο