Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη 61χρονος στον Κουβαρά (Φυτείες) για αρχαιοκαπηλία, οπλοκατοχή και ναρκωτικά

61χρονος από την Αθήνα συνελήφθη στον Κουβαρά (Φυτείες) με αρχαιότητες (μάλλον από το Νομό μας) όπλο και ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 59 αρχαία νομίσματα και 13 αρχαία αντικείμενα.
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Κουβαρά των Φυτειών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας Έλληνας, άνδρας, ηλικίας 61 ετών με καταγωγή από την Αθήνα, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, αρχαιοκαπηλία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, μετέβηκαν σε εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά (πρόκειται για το παζάρι που παλαιότερα γινόταν στη Στράτου)  όπου ενήργησαν έρευνες σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του 61χρονου. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανάμεσα σε εμπορεύματα τα εξής :
• Πενήντα εννέα αρχαία νομίσματα από ασήμι και χαλκό.

• Δώδεκα αρχαία αντικείμενα.
• Ένα μαρμάρινο δοχείο περίπου 30 εκατοστών.
• Ένα πιστόλι με δυο αβολίδωτα φυσίγγια στη γεμιστήρα του.
• Ένα κουτί με 14 αβολίδωτα φυσίγγια.
• Μια νάιλον συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους.



     Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρχαιολόγων πρόκειται για νομίσματα της εποχής της Αιτωλικής-Αχαϊκής Συμπολιτείας, του 2ου π.χ. αιώνα περίπου, πιθανόν από τον γεωγραφικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο αναμένεται η τελική εκτίμηση της σχετικής επιτροπής που θα τα μελετήσει. 
   Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο