Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα, εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του πολυνομοσχεδίου


        Η μεγαλύτερη συγκέντρωση. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα...

      Το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές παρέμειναν για πολλές ώρες οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

     Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. Aνεπίσημες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για τουλάχιστον 70.000 κόσμου, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μιλούν για τουλάχιστον 200 χιλιάδες.

      Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο φυλάκια, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Άγνωστοι άρπαξαν το περίστροφο ειδικού φρουρού στη Βουκουρεστίου. Εικόνα καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας.

Έπειτα από πολλές ώρες μαχών, συγκρούσεων μεταξύ αγανακτισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, δεκάδες ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, κροτίδων και πολλές εστίες φωτιάς σε αρκετά σημεία του κέντρου, η Αθήνα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο