Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς κατάσχει…το Πλατυγιάλι

Στα άκρα η σύγκρουσή του με την Αστακός Τέρμιναλ

        Στα άκρα εξωθείται πλέον η σύγκρουση του δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά με την «Αστακός Τέρμιναλ», ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου. Η διαφορά των δύο πλευρών ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχεται στα 4.700.000 ευρώ, ποσό που ο δήμος Ξηρομέρου διεκδικεί από την εταιρεία και το οποίο η ίδια δεν αναγνωρίζει ως οφειλή...


        Το αποτέλεσμα όμως επί της παρούσης είναι ο δήμαρχος Ξηρομέρου βασισμένος σε αποφάσεις του Ειρηνοδικείου του Αστακού που έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής να προχωρά σε κατασχέσεις
    Δηλώνει μάλιστα στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»: «Στο δήμο χρωστούν 4.700.000 ευρώ γιατί ο πρώην δήμαρχος Αστακού Π. Στάικος δεν εισέπραξε τίποτα κατά τη διάρκεια της τετραετίας του. 
     Εμείς κάναμε αγωγές και κατασχέσεις. Έχουμε κατασχέσει όλο το Πλατυγιάλι και θα πληρώσουν κανονικά αυτά που πρέπει να πληρώσουν…». 


      Η διαφορά των δύο πλευρών έχει να κάνει με τη σύμβαση που ως δήμαρχος Αστακού ο Πυθαγόρας Σαμαράς είχε υπογράψει με την Αστακός Τέρμιναλ και η οποία προέβλεπε πως η ΝΑΒΙΠΕ θα λάμβανε δωρεάν την παροχή νερού από το δήμο με αντιστάθμισμα η εταιρία που διαχειρίζεται τις τύχες του λιμανιού (τότε βασικός της μέτοχος ήταν η κατασκευαστική ΑΕΓΕΚ και τώρα οι τράπεζες Αlpha και Πειραιώς) να αναλάβει το κόστος ηλεκτροδότησης αλλά και αποκατάστασης των βλαβών των αντλιοστασίων.

«Τώρα θα πληρώσουν…»
     Όμως η εταιρεία κατηγορείται από τον δήμο Ξηρομέρου πως ενώ επί προηγούμενης θητείας Σαμαρά στη δημαρχεία ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις, επί της θητείας του Π. Στάικου, που μεσολάβησε, έπαψε να ανταποκρίνεται.
      «Όταν έχεις μια σύμβαση δεν μπορείς να την καταγγείλεις μόνος σου… Αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Το νερό μόνο που έχουν πάρει κοστίζει ένα εκατομ. ευρώ. Αυτοί πληρώνανε όλα τα αντλιοστάσια στη ΔΕΗ και τις επισκευές από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι και την δεξαμενή όσο εγώ ήμουν δήμαρχος. Μόλις έφυγα εγώ και ήρθε ο κ. Στάικος σταμάτησαν να πληρώνουν… Αλλά τώρα θα τα πληρώσουν» λέει στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ο δήμαρχος Ξηρομέρου.

« Ο δήμος μας χρωστάει…»
Οι θέσεις όμως του Πυθαγόρα Σαμαρά απορρίπτονται κατηγορηματικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΑRPORT AE, Βασίλη Κούτση, που ασκεί τη διαχείριση της ΝΑΒΙΠΕ . 
   «Ουδεμία οφειλή υπάρχει προς τον ΔήμοΗ μάχη αυτή κρατάει χρόνια και μάλιστα είχε ανασταλεί όσο καιρό δεν ήταν δήμαρχος ο κ. Πυθαγόρας Σαμαράς. Αυτή τη στιγμή κινείται το θέμα αυτό της διαμάχης σε μία παράλογη τροχιά…
     Η ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ είχε μία σύμβαση με τον δήμο Αστακού η οποία σταμάτησε να ισχύει τον Αύγουστο του 2006. Ο Πυθαγόρας Σαμαράς με καταγγελμένη σύμβαση ζητάει να πληρώσουμε… Διότι θεωρεί ότι η σύμβαση δεν έχει καταγγελθεί! 
        2007-2010 και μισό το έτος 2011, αν τα αθροίσει όλα αυτά κανείς φτάνει γύρω στις 830.000 ευρώ και ο Πυθαγόρας Σαμαράς υποστηρίζει ότι χρωστάμε 4 εκατομμύρια! Δεν χρωστάμε όμως τίποτα, αντιθέτως μας οφείλει ο δήμος Αστακού περί τις 120 χιλ. ευρώ» υποστηρίζει, μιλώντας στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», ο Βασίλης Κούτσης. 
       Οι προσπάθειες που έγιναν προ καιρού για εξωδικαστικό συμβιβασμό απέβησαν άκαρπες. Η διαμάχη θα οδηγηθεί πλέον στις αίθουσες του Εφετείου Αγρινίου. Μέχρι τότε πάντως ο Πυθαγόρας Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να κατάσχει το Πλατυγιάλι…

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο