Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ωχ, οι κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος έδωσαν νέες «διαβεβαιώσεις», που στη συνέχεια διαψεύδουν οι ίδιοι!

Υπενθυμίζουμε ότι  διαβεβαιώσεις είχαν δώσει στο παρελθόν, ότι δηλαδή «δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές» και «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό» και, φυσικά, την πρόσφατη ότι «…δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες…». Κι έκαναν τα εντελώς … αντίθετα!!!


Του Δημήτρη Στεργίου*

Μια ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στους “Φακέλους” στην τηλεόραση του Σκαϊ, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους....


      Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω επίσημης ανακοίνωσής, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής. Άρα, με τον τρόπο αυτόν δίνεται πλήρης απάντηση στη γνήσια ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων»
       Δίδεται απάντηση ή με τις δηλώσεις αυτές των δύο υπουργών ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων; Μάλλον ισχύει το δεύτερο, διότι και οι δύο παραπάνω υπουργοί έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ αναξιοπιστίας  με τις προηγούμενες δηλώσεις τους. Διαβεβαίωναν, για παράδειγμα, για «όχι» και μετά από λίγο προέκυπταν … αντίστοιχα «ναι», δηλαδή το … αντίθετο.

  Ας υπενθυμίσουμε μερικές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου:
 - «Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» (Συνέντευξη Τύπου 25 Αυγούστου 2010)
   -«Δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές» (Δηλώσεις κατά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ στις 26 Νοεμβρίου 2009)

   Ας υπενθυμίσουμε τώρα και μερικές «καθησυχαστικές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου:
    -«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο της ακίνητης περιουσίας, δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς, οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρημένο το ακίνητο» (Απόσπασμα από συνέντευξη Τύπου στις 23 Ιουνίου 2011).

 -Και «εν πάση περιπτώσει», λίγες εβδομάδες αργότερα ανακοίνωσε την επιβολή του τέλους ακινήτου εισπραττόμενου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ». 
    Τότε, «εν πάση περιπτώσει»,  για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Βενιζέλος  σε δηλώσεις τόνισε τα εξής: «Το νέο μέτρο είναι αναγκαίο και το μόνο δίκαιο άμεσο αναλογικό τρόπο, με τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα στη φάση που βρίσκεται η χώρα».

   Αυτά, λοιπόν. Και «εν πάση περιπτώσει», ας περιμένουμε σε λίγο τις νέες αντίστοιχες διαψεύσεις, αν … προλάβουν!

(*Ο Δημήτριος Στεργίου γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας και είναι δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο