Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΤΙΑ

Θεόδωρος Γρίβας -  Ο σταυραετός της Λάμιας
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, ώρα 9.00μμ, Αρχοντικό Γριβαίων (Κούλια Θ. Γρίβα) Τεκές Περατιάς





   Οι σπουδαστές Δ’ έτους των εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας παρουσιάζουν, με πολυμέσα, την ζωή - τις μάχες και τα γεγονότα του θανάτου, ενός από τους ήρωες  της επανάστασης του 1821. Το 1585 ένας πρόγονος του Θεωδωράκη,  ο Θεόδωρος Μπούα Γρίβας πρωτοστατεί και κηρύσσει επανάσταση κατά των Τούρκων. Δυόμιση αιώνες μετά ο Θεοδωράκης Γρίβας πρωτοστατεί στον αγώνα του 1821 με την κατάληψη του Βραχωρίου...


   Το 1862 ο Θεοδωράκης Γρίβας επαναστατεί κατά του Οθωνα, καταλαμβάνει την Βόνιτσα και κινεί προς την Αθήνα. Ο Οθωνας αποχωρεί από την Ελλάδα, αλλά ο Γρίβας «πεθαίνει» έξαφνα στο Μεσολόγγι.
     Από τα χρόνια της πολιορκίας του στον Παλιοχαλιά (από τους έμπιστους του Οθωνα και με την συμμετοχή των Αγγλων της Λευκάδας) έχει πάντα μαζί του τον γιό του τον Δημητράκη, γιό που απέκτησε με την Ελένη Μπούμπουλη, κόρη της Μπουμπουλίνας. Στις μάχες για την κατάληψη της Ηπείρου ο Δημητράκης τον σώζει και μετά  ακολουθεί τα αχνάρια του πατέρα του, στον δρόμο της αμφισβήτησης του Οθωνα.
Η συνέχεια επί της οθόνης …..

Κεντρικοί αφηγητές: Βερύκιος Δημήτριος και Λιόντος Δημήτριος
Εικαστική επιμέλεια: Φερεντίνου-Γούδα Μαρία

Σημείωση: Η εκδήλωση θα γίνει στην Κούλια του Γρίβα, 300 μέτρα πρίν τον οικισμό Αγίας Βαρβάρας Περατιάς. Η Κούλια απέχει από τον κεντρικό δρόμο περίπου 70 μέτρα. Είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται σε αυτό τον χώρο. Θα υπάρχουν πινακίδες  εξυπηρέτησης. Λόγω της ιδιομορφίας του χώρου της εκδήλωσης και για να μην υπάρχουν διακοπές από τις προσελεύσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης, παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση. Διάρκεια παρουσίασης 60 λεπτά της ώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο