Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

40 λαθρομετανάστες στον Αστακό

Tο καμπανάκι με την έξαρση της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή, συνεχίζει να χτυπά. Σαράντα άτομα και ο Τούρκος διακινητής συνελήφθηκαν από κοινή επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στον Αστακό.

    Όπως όλα δείχνουν, μετά και την λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας, τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, έχουν πλέον στρέψει το «ενδιαφέρον» τους, στις δυτικές ακτές της Αιτωλ/νίας, που από πολλές απόψεις θεωρούνται ιδανικές για αυτή τη «δουλειά»...


    Έτσι, προχθες, από τις 11 το βράδυ και με συντονισμένη επιχείρηση του ΑΤ Αστακού και του λιμενικού, αποκαλύφθηκε ακόμη μια περίπτωση μαζικής διακίνησης λαθρομεταναστών, αυτή τη φορά Κούρδων κυρίως. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις 34 ατόμων, που μόλις είχαν αποβιβαστεί από ιστιοφόρο στην θαλάσσια περιοχή κοντά στον Μαραθιά. Ειδοποιήθηκε το λιμενικό που έκανε εκτεταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα τελικά να ανακαλύψει το ιστιοπλοϊκό και να συλλάβει τον Τούρκο κυβερνήτη και έξι ακόμη Κούρδους. Οι 34 κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, ενώ ο κυβερνήτης και οι άλλοι έξι λαθρομετανάστες, κρατούνται από στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο