Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Το κυκλοφοριακό του Μύτικα!


Tου ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ, Συµβολαιογράφου

Σε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβληµα τείνει να εξελιχθεί η απρογραµµάτιστη, ανεξέλεγκτη και η άτακτη στάθµευση των αυτοκινήτων, που παρατηρείται σχεδόν καθηµερινά στους δρόµους του Μύτικα και στον λιµενικό χώρο...


     Τραγελαφικό φαινόµενο να έχουµε σε δρόµους πλάτους 7 µέτρων άνοδο και κάθοδο και συγχρόνως και στάθµευση οχηµάτων στις δύο πλευρές του δρόµου, µε το θλιβερό αποτέλεσµα να µην επικοινωνούν ακόµη και µε τα σπίτια τους οι κάτοικοι και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να µην µπορούν να µπουν µέσα στην πόλη του Μύτικα, στη ΣΤΑΣΗ των λεωφορείων και οι επιβάτες, µεταξύ των οποίων γέροντες και άτοµα µε ειδικές ανάγκες, να διανύουν αποστάσεις, φορτωµένοι µε τις αποσκευές τους, για να φτάσουν στα σπίτια τους ή στα Ξενοδοχεία οι παραθεριστές.   
       Μόνο στο Μύτικα συµβαίνουν αυτά και το λέµε µε βαθιά λύπη, πόνο και ντροπή για τον τόπο µας και το φωνάζουµε σε «ώτα µη ακουόντων» κάθε καλοκαίρι και µάλιστα πέρυσι και εγγράφως προς τον τ. δήµο Αλυζίας.
   «Φωνή βοώντως εν τη ερήµω». «Αιδώς Αργείοι» Δεν οµιλούµε για τον, κατ’ όνοµα µόνον, πεζόδροµο, όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Πραγµατικό «αλαλούµ». «Ό,τι βούλεται ο καθείς ποιεί»! 
    Ούτε για τον λιµενικό χώρο και το Λιµάνι. Εδώ διαφεντεύουν και κουµαντάρουν οι νέοι Κανάρηδες και οι νέοι Μιαούληδες, οι εφοπλιστάδες και φουσκωτάδες..
    ΠΛΗΝ του δήµου, της Αστυνοµίας και του Λιµεναρχείου. Αυτοί Λιµενάρχες, αυτοί Πλοίαρχοι, αυτοί Πλοηγοί, αυτοί Νηογνώµονες, αυτοί Νηολόγοι, αυτοί Ταξιθέτες σκαφών, δικών τους και «ηµετέρων». «MARE NOSTRUM» (η θάλασσά µας) «Μπάτε σκυλιά και αλέστε», όπως λέει ο λαός.
    Διανύουµε θερινή περίοδο και η περιοχή και τα επαγγέλµατα στον τουρισµό εναποθέτουν τις ελπίδες και δεν υπάρχει καµία υποστήριξη από τις δηµοτικές αρχές, εν αντιθέσει µε άλλες, άλλων περιοχών, όπως βλέπουµε και στην τηλεόραση, που υποδέχονται τους τουρίστες «µετά κλάδων και βαΐων».

      ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ; ΓΙΑΤΙ;…  Άλλες περιοχές αυτά τα προβλήµατα τα προγραµµατίζουν και τα επιλύουν από τους µήνες Απρίλιο - Μάιο ακόµη. 
    Την ικανότητα να διοικείς την αποδεικνύει η πρόληψη των γεγονότων. Κρίµα! Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ… 
    Πηγαίνοντας προ ολίγων ετών µε τον φίλο µου Γάλλο επιχειρηµατία PHILIPPE SALA, ο οποίος είχε αγοράσει παραλιακή έκταση στο Μύτικα, για τουριστική επένδυση, κατά µήνα Απρίλιο, προς την Πάργα, Πέρδικα και Σύβοτα, στην Ήπειρο, έκλαιγε και διαρρήγνυε τα ιµάτιά του, βλέποντας να µαζεύουν τα φύκια µέσα από τη θάλασσα και να καθαρίζουν τις παραλίες και τους δρόµους και να τους ασβεστώνουν, απευθυνόµενος µου έλεγε µε παράπονο:
       "Κοίταξε εδώ τι γίνεται, γιατί στο Μύτικα δεν τα κάνουν αυτά; γιατί;» Τι να του απαντήσω! 
   Αποτέλεσµα: Πούλησε το ακίνητο στο Μύτικα και αγόρασε άλλο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όπου και έκανε τουριστική εγκατάσταση. Τα συµπεράσµατα δικά σας!...
     Ποιος φταίει; Πάντως ούτε το Άγιο Πνεύµα.., ούτε η Μαρία η Πενταγιώτισσα…..

  Η δηµοτική και η αστυνοµική αρχή έχουν χρέος και στον Μύτικα και στους κατοίκους του και προς όλη την περιοχή, που ζει από τον τουρισµό του Μύτικα, να προστατέψουν και να επιβάλλουν την τάξη, που µέχρι σήµερα δεν υπάρχει. Δυστυχώς!
     Μήπως εσείς προσωπικά κ. Πυθαγόρα Σαµαρά, δήµαρχε Ξηροµέρου, µπορείτε να συνδέσετε το όνοµά σας, µε την ευταξία, την οµαλότητα και την λύση των προβληµάτων αυτών, που συν τοις άλλοις, δυσφηµούν τον τόπο µας και διώχνουν τον τουρισµό;
    Μήπως εσείς κ. λιµενάρχη Λευκάδας µπορείτε σε συνεργασία µε το δήµο να νοικοκυρέψετε το «άφραγο αµπέλι» που λέγεται λιµάνι του Μύτικα;
     Μήπως εσείς κ. δ/ντά της Αστυνοµικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, Ταξίαρχε κ. Κολονέλλο, µπορείτε να επιληφθείτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ του κυκλοφοριακού προβλήµατος;
    Είµαστε βέβαιοι ότι µπορείτε, γιατί έχετε την ισχύ και την δύναµη εκ του ΝΌΜΟΥ, είστε οι µόνοι αρµόδιοι από αυτές τούτες τις διατάξεις των ΝΌΜΩΝ, ο καθένας χωριστά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Έχουµε εµπιστοσύνη στις ικανότητές όλων σας και ευελπιστούµε. Μη µας απογοητεύετε «ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ»…
Μύτικας Αιτ/νίας - Ιούλιος 2011
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο