Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κραυγή αγωνίας για την Κωνωπίνα!


 Το Χωριό μας η Κωνωπίνα Ξηρομέρου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) από τις πρώτες πρωϊνές ώρες (05.20) της 30ης Ιουνίου 2011  “ζει”  ίσως  από τις πιο δύσκολες στιγμές  των τελευταίων χρόνων, όπου δοκιμάζεται η κοινωνική του συνοχή. “Ζει”  στιγμές πρωτόγνωρες, ξένες προς τα ήθη του, με του Χωριανούς μας να βιώνουν ένα δράμα που ξεκίνησε με τον σοβαρό τραυματισμό χωριανού μας από πυροβόλο όπλο με δράστη  επίσης  συγχωριανό μας!..


 Το συμβάν διαδραματίστηκε στην πλατεία του χωριού μας, κατά την πρώτη και κύρια ημέρα του  πανηγυριού μας (29η Ιουνίου – εορτασμός Αγίων Αποστόλων Πέτρου κ΄ Παύλου)  και η εξέλιξή του, άφησε σύξυλους  τους Χωριανούς μας, αμαυρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο ένα έθιμο, μια διαχρονική γιορτή, όπως είναι το πανηγύρι μας, δημιουργώντας μείζον θέμα στην δοκιμαζόμενη μικρή μας κοινωνία!
 Το χειρότερο και το πιο σοβαρό είναι ότι, ο τραυματισθείς συγχωριανός μας  εξακολουθεί και βρίσκεται  ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων σοβαρά τραυματισμένος.
Σε  τέτοιες δύσκολες  στιγμές, πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, για να ξεπεράσουμε ως κοινωνία αυτή την δύσκολη κατάσταση.
Στο Χωριό μας, τελευταία, γινόμαστε μάρτυρες  διάφορων παραβατικών  και θλιβερών συμβάντων, που λαμβάνουν  χώρα κατά καιρούς, αναστατώνοντας τους ανήμπορους να αντιδράσουν χωριανούς μας, οι οποίοι παρακολουθούν  αμήχανα και με έκδηλη ανησυχία την εξέλιξή τους.
Η Αστυνομία από την άλλη μεριά  υπολειτουργεί και παρά τις όποιες αποσπασματικές της ενέργειες,  δεν εμπνέει εδώ και χρόνια αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους.
 Με ισχνή παρουσία και σε ρόλο καταγραφέα πλέον των γεγονότων, ενεργεί πάντα, μετά την τέλεση  των αξιόποινων πράξεων!
Ήλθε τώρα όμως η ώρα μόνοι μας να ανασυνταχθούμε, να ομονοήσουμε να αξιολογήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να  δείξουμε εάν έχουμε “δυναμάρια” για να ανατρέψουμε το θανάσιμα αρρωστημένο  σκηνικό.
Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε, εάν θέλουμε να κατεβάσουμε το κάδρο με την εικόνα της ντροπής, που λεκιάζει  το χωριό μας και την ιστορία του και στη θέση του να ανεβάζουμε ένα νέο κάδρο, που με κόπο όλοι θα φιλοτεχνήσουμε και θα αποτυπώνει, την άλλη την καλή μας όψη.
 Εάν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε, θα εξακολουθήσουμε να παρασυρόμαστε από τον ανεμοστρόβιλο  της αυτοκαταστροφής, πληρώνοντας αδρά το τίμημα της παθητικής μας στάσης, περιμένοντας αναπόφευκτα, δυστυχώς, και άλλα παρόμοια ή και χειρότερα συμβάντα!
Και τότε ο καθένας μας, ας αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν πληρώνοντας και το μάρμαρο, αναλόγως των περιστάσεων, γιατί κανείς δεν ξέρει…γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος, η μπίλια που θα κάτσει!
Η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας μας “ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας”, με κραυγή αγωνίας, κάνει έκκληση σε όλους τους Χωριανούς μας, στις δύσκολες αυτές στιγμές να δείξουν ψυχραιμία και με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξουμε από κοινού τις καλές και όμορφες πλευρές του Χωριού μας, απομονώνοντας  τα ολοένα αυξανόμενα παρασιτικά φαινόμενα, που δυστυχώς αμαυρώνουν την εικόνα ενός φιλήσυχου Χωριού που παραδοσιακά υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση.
Όλοι μαζί, μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις χαμένες μας αξίες, να ξαναδώσουμε επιτέλους την ελπίδα  και την  αισιοδοξία στο αγαπημένο μας Χωριό.  

  Η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας «Τα Νέα της Κωνωπίνας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο