Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο (5) της εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι»








Όμορφη, ιδιαίτερα καλαίσθητη, έγχρωμη έκδοση με ύλη 8 σελίδων κυκλοφόρησε και το πέμπτο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι» που εκδίδει ο πολιτιστικός σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών «Το ψηλοβράχι» (Δήμος Ξηρομέρου)......
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ

    Στις 8 σελίδες της εφημερίδας, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν θέματα που αφορούν τη δράση του πολιτιστικού Συλλόγου και νέα του χωριού τους.
  Επισημαίνουμε μερικά θέματα από τις σελίδες της:
Αυγουστιάτικες μέρες Πολιτισμού
στο Στρογγυλοβούνι
Όλο το χωριό μας μια γιορτή
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (07:00): Εκδρομή Γιάννινα-Μέτσοβο
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (07:30): Πεζοπορία Στρογγυλοβούνι-Αγράμπελο
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (21:00)Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Β. Παπαδογιώργου και μοίρασμα δωρεάν γαμήλιου φαγητού (κρέας με χοντρά μακαρόνια βρασμένα σε μεγάλα καζάνια).
Ελάτε να γευτείτε το πεντανόστιμο γαμήλιο γεύμα. Ελάτε όλοι να γλεντήσετε στη «Μέρες Πολιτισμού» στο πανέμορφο χωριό μας το Στρογγυλοβούνι.


    Έχει καταπληκτικά άρθρα όπως: Ήθη και έθιμα του βλάχικου γάμου, Τα προζύμια, της Πηγής Δ. Χαντζή,  η εγκατάσταση των βλαχοφώνων στο Στρογγυλοβούνι σε μαρτυρία του Φωτίου Ν. Χαντζή που γράφει η Ειρήνη Καρακώστα, Ο βασικός κορμός του βλάχικου λόγου είναι ομηρικός, του Δημήτρη Στεργίου, TEST ΠΑΠ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ), Τι πρέπει να γνωρίζετε, τι πρέπει να σας ανησυχεί του Φώτη Γ. Παππά,  Μαιευτήρα-Γυναικολόγου.

     Και ακόμη στις επόμενες σελίδες: Τη στήλη «όσα φέρνει το ψηλοβράχι», μεταξύ μας, πολιτιστικά και όχι μόνο, «Ενθύμιον εν Στρογγυλοβουνίω» κ.α.

   Όποιος φίλος θέλει να γραφτεί συνδρομητής, ας επικοινωνήσει με την Πρόεδρο του Συλλόγου: Χαντζή Πηγή, Αριστοτέλους 22, 15561, Χολαργός. Τηλ: 6933/325941 ή με τη διευθύντρια Σύνταξης: Μαργώνη Ευγενία, Ακροπόλεως 20, 14235, Νέα Ιωνία, τηλ: 210-2759411, 6944/427477.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο