Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Special party ημεταίρων


 Γράφει ο:
Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Τις ημέρες αυτές, διεξάγονται στην πατρίδα μας, οι ξεχωριστοί αγώνες των SPECIAL OLYMPICS. Οι Special Olympics είναι ένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού που μετέχουν μόνο τα άτομα με νοητική στέρηση...


...δηλαδή μία μόνο κατηγορία ατόμων με αναπηρία από τις πέντε που λαμβάνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουν καμία σχέση με την Παραολυμπιάδα, ούτε και με οποιασδήποτε μορφής αθλητικούς αγώνες.
    Διοργανώνονται από το ελληνικό ιδιωτικό σωματείο Special Olympics, που αποτελεί παράρτημα του αντίστοιχου αμερικανικού που ίδρυσε το Ίδρυμα Κένεντι το 1968. Δεν αποτελεί ομοσπονδία και διοικείται από ένα ισόβιο προεδρείο που έχει οριστεί από το αντίστοιχο αμερικανικό, με πρόεδρο τη Γιάννα Δεσποτοπούλου.

    Αναμφίβολα, η ανάληψη της ευθύνης για την διοργάνωση αυτών των αγώνων, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την χώρα μας. Αυτό διότι ο αγώνας των αθλητών που συμμετέχουν σ’ αυτή την διαδικασία, αποδεικνύει στην πράξη ότι καμία αναπηρία, σωματική η πνευματική, δεν είναι ικανή να εμποδίσει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Έτσι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όλοι μπορούμε να παραδειγματιστούμε από το πάθος, την επιμονή, την υπομονή και κυρίως την δίψα για την ζωή, που αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι μας διδάσκουν.

     Δυστυχώς όμως, το παράδειγμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που διεξήχθησαν στην χώρα μας, με το όργιο κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, δεν παραδειγμάτισε κανέναν. Σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, οι θυσίες και οι δυσκολίες που ελληνικός λαός υποβάλλεται, δεν συγκίνησαν κανέναν. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης και βαθύτατης ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε, κάποιοι ασυγχώρητοι κι αμετανόητοι, βρήκαν την ευκαιρία, για business, στις πλάτες μας.

   Διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως, κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου σπατάλες εκ μέρους των διοργανωτών των αγώνων αυτών.
    Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα δε, που κάνει λόγο για τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνει ως αποζημίωση, ο γιός της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Δεσποτοπούλου. Ο τριαντάχρονος νεαρός, έχει αναλάβει την ευθύνη της τεχνολογικής διαχείρισης της διοργάνωσης, χωρίς να έχει καμία αντίστοιχη εμπειρία, αντάξια μιας τόσο σημαντικής θέσης, με την λυπητερή που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει ν’ ανέρχεται περίπου στις 100000 ευρώ ετησίως! Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως, ότι το τμήμα που ο συγκεκριμένος νεαρός διευθύνει, είναι το πιο δαπανηρό των αγώνων, καθώς σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης, θα μας στοιχίσει κοντά στα 11 εκ. ευρώ! Το κόστος συνολικά των αγώνων, αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκ. ευρώ, την στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, δεν είχαν ξεπεράσει σε κόστος τα 35 εκ. ευρώ!

    Αλήθεια, όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη ιστορία τι νομίζουν; Έχουν άραγε την εντύπωση ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε ακόμα την λαμογιά και την κλοπή του κόπου και των θυσιών μας; Αν αυτό πιστεύουν, να γυρίσουν απ’ το άλλο πλευρό καλύτερα. Οι εποχές που τα έπιναν εις υγείαν των κορόϊδων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κανένας κλέφτης, λωποδύτης, κομπιναδόρος και καταχραστής των θέσεων ευθύνης που κατέχει, δεν μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος. Κανένας ανεπάγγελτος καλοπερασάκιας, που με αδιαφανείς διαδικασίες, που ένας Θεός ξέρει, με ποιόν τρόπο βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται,, ζώντας τ’ όνειρό του στην υγειά του μακάκα, δεν περνάει πλέον απαρατήρητος. Όλοι πλέον κρίνονται και θα κριθούν αυστηρά…

www.naoumis-nikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο