Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος


Στη συγκρότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων την οποία θα στελεχώνουν περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεκλήθη το απόγευμα της Κυριακής...


...υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

   Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα μεταβιβαστούν αποφασιστικές αρμοδιότητες τόσο σε ό,τι αφορά πολιτικές αποφάσεις για ζητήματα προστασίας και ανάδειξης του Περιβάλλοντος ή διαχείρισης των Φυσικών Πόρων όσο και ζητήματα γνωμοδοτικής και διοικητικής φύσεως.

   Η συγκρότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, όπως εξήγησε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στηρίζεται στις προβλέψεις του άρθρου 164 του ιδρυτικού νόμου της Περιφέρειας. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό στην Επιτροπή θα μεταβιβαστούν, ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρμοδιότητες που απορρέουν από την περιβαλλοντική νομοθεσία και τον τομέα διαχείρισης φυσικών πόρων.

     Με την ίδια απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα καθοριστεί και ο αριθμός των περιφερειακών συμβούλων που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή. Στόχος του Περιφερειάρχη είναι στην Επιτροπή να εκπροσωπείται το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που υπογράμμισε ο ίδιος στη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου με τους επικεφαλής των παρατάξεων, στο γραφείο του στην Πάτρα.

«Η σύσταση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλων μας για έναν τομέα πολιτικής που παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί ταυτόχρονα συγκριτικό μας πλεονέκτημα και καταλύτη βιώσιμης ανάπτυξης», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής. Προσθέτοντας ότι «μέσω της Επιτροπής θα επιτυγχάνεται η ουσιαστικότερη και σε βάθος προσέγγιση όλων των ζητημάτων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδυναμώνεται ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απεναντίας, σε ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος το Περιφερειακό Συμβούλιο διατηρεί την δυνατότητα να παρεμβαίνει και να ασκεί εκείνο τις αρμοδιότητες που θα μεταβιβαστούν στην Επιτροπή».

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος Ανάπτυξης  και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος,  Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιβάλλοντο και  Υποδομών Νίκος Υφαντής και η  Εκτελεστική Γραμματέας   της  Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο