Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Tο στρατόπεδο στον Άγριλο, θα λειτουργήσει ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών!

Στο στρατόπεδο που λειτουργεί στον Άγριλο Στάνου Αμφιλοχίας (ακριβώς στα όρια με την Κατούνα), θα δημιουργηθεί το ένα από τα κέντρα κράτησης μεταναστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά μετά από απόφαση του υπουργού προστασίας...



..του πολίτη Χρήστου Παπουτσή. Όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων, ενώ  θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης πρότεινε να λειτουργήσει στον Άγριλο το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών!
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είναι αυτός που πρότεινε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία τον Άγριλο για Κέντρο υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών. Εδώ να επισημάνουμε ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου από ότι φαίνεται φρόντισε να «ξεφορτωθεί» το καυτό θέμα των λαθρομεταναστών και φόρτωσε τα προβλήματα στους ώμους της περιοχής μας. Το σωστό είναι κάθε περιφέρεια να διαχειρίζεται από μόνη της το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και να μην τους φορτώνει στους γείτονες. 


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κατούνας
Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κατούνας (απέχουν μόλις 3 χιλ. από τον Άγριλο) βρισκόμενοι αντιμέτωποι στην προοπτική δημιουργίας να λειτουργήσει στον Άγριλο το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 
Όλοι οι Κατουνιώτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του Κέντρου λαθρομεταναστών που θα φέρει απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής. Οι ίδιοι λένε ότι το στρατόπεδο λαθρομεταναστών μπροστά στη πόρτα τους χτυπά βάναυσα την προοπτική ανάπτυξής της κατούνας που χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές και όχι χώρους λαθρομεταναστών. Και ρωτάνε: Ποιοι αποφάσισαν να επιβαρύνουν τον τόπο τους; Γιατί η Περιφέρεια τηρεί σιγή ιχθύος;

Τσόγκας Γεώργιος, Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος:  Εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση στον Άγριλο του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών.

Καμιά περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής του βάλτου αλλά και του ξηρομέρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή χωρίς ίχνος εμπάθειας και ρατσισμού αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου δηλώνω ρητά ότι τέτοιου είδους «δηλώσεις» και υποδείξεις μας βρίσκουν απέναντι.
Ήδη η περιοχή μας βιώνει την οικονομική καθίζηση.
Η ερήμωση της υπαίθρου είναι εμφανής σε όλα τα χωριά μας και η ανασφάλεια από την ελλιπή αστυνόμευση κάνουν το κλίμα όλο και ποιο εκρηκτικό.
Μια τέτοιου είδους απόφαση από το υπουργείο προστασίας του πολίτη θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη για τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.
Μια περιοχή η οποία ουδέποτε στηρίχτηκε οικονομικά από μεγάλα στρατόπεδα ή σχολές Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ακόμα περιμένουμε την σχολή γαλακτοκομίας)
Και αντ αυτού αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος το οποίο εποφθαλμιά η Ήπειρος.
Κλείνοντας και θέλοντας να προλάβω όσους θα μιλήσουν για ευαισθησίες και ανθρωπιστικούς λόγους να θυμίσω μόνο ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται ως αποθήκη πυρομαχικών είναι παμπάλαιο και δεν έχει κανενός είδους κτηριακές εγκαταστάσεις ώστε να γίνει κέντρο υποδοχής ανθρώπινων ψυχών και δη ταλαιπωρημένων

Με τιμή
Τσόγκας Γεώργιος
Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο