Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Θάνος Μωραΐτης: Θωρακίζονται τα δάση

Κάλεσμα Θ. Μωραΐτη σε δασαρχεία και ΟΤΑ για υποβολή προτάσεων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκήρυξε δράσεις ύψους 171.586.962 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 – 2013.»
Ο  Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, κάλεσε τους τελικούς δικαιούχους σε προετοιμασία και έγκαιρη υποβολή των προτάσεων τους...


..ώστε να υπάρξει ομαλή ροη χρηματοδότησης, για  έργα δασοπροστασίας, που θα μπορέσουν να  θωρακίσουν ευαίσθητες δασικές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για έργα που έχουν ως τελικούς δικαιούχους Δασαρχεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που καλούνται από την πλευρά τους στην σύνταξη προτάσεων και τεχνικών δελτίων, ώστε να χρηματοδοτηθούν.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται χρηματοδότηση ύψους 14.986.962 εκ. ευρώ από  το μέτρο 125Β, για την διάνοιξη και βελτίωση δασικών οδικών δικτύων εντός των υπό εκμετάλλευση δασών με κύριο στόχο την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας, και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ορεινού πληθυσμού και η ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

40,5 εκατομ. ευρώ θα διατεθούν για την εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας και εισαγωγή δράσεων πρόληψης (Μέτρο 226-δράση 1), όπως μελέτες αντιπυρικής προστασίας, διάνοιξη αντιπυρικών δασικών δρόμων, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και βελτίωση υφιστάμενων, καθαρισμοί παρεδάφιας βλάστησης, κατασκευή και βελτίωση συστημάτων επιτήρησης, καινοτόμα συστήματα ανίχνευσης εντοπισμού πυρκαγιάς, βελτίωση και προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού επικοινωνίας.

Επίσης 22,5 εκατομ. ευρώ θα δοθούν για προληπτικά-φυτοτεχνικά έργα καθώς και μικρά τεχνικά έργα όπως οδοποιία, μικρά φράγματα, έργα ανάσχεσης πλημμυρών, διαμόρφωσης κοιτών κλπ.( Μέτρο 226 - δράση 2).

Τέλος, πιστώσεις ύψους 93,6 εκατομ ευρώ θα διατεθούν για έργα αναδάσωσης- ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων (Μέτρο 226-δράση 3), όπως μελέτες αναδάσωσης για την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων, έργα αποκατάστασης (αναδασώσεις) δασοκομικού δυναμικού που έχει υποστεί καταστροφές κυρίως από πυρκαγιές, Υλοτομία, μεταφορά και απομάκρυνση καμένων δέντρων, αντιδιαβρωτικά έργα.

Συνολικά το ΥΠΕΚΑ μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 – 2013 θα διαθέσει 171.586.962,00 € με τελική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο