Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κακοποιοί λεηλάτησαν το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας!

Η ζημιά ξεπερνά το ποσό των 50.000 ευρώ, η διοίκηση κατέθεσε τη γνωστή μήνυση κατ΄ αγνώστων, αλλά χωρίς να εκδηλωθεί περαιτέρω ενδιαφέρον για την υπόθεση από την αρμόδια Αστυνομία…
Η δεξαμενή του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας

Γράφει ο: Δημήτρης Στεργίου*

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγαν και οι κακοποιοί! Για τον ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας ο λόγος. Δεν έφταναν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που απειλούν να μην αρδευτούν εφέτος το καλοκαίρι...



... χιλιάδες εκτάσεις με φυτά και δέντρα εξαιτίας της επίμονης άρνησης της ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα (επειδή έχει ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος), παρά τις συνεχείς προτάσεις που γίνονται για «διακανονισμό» και προκαταβολές, ήρθαν τώρα (για δεύτερη φορά) και οι κακοποιοί να λεηλατήσουν το μεγάλο αντλητικό συγκρότημα και να προκαλέσουν σωρευτικές ζημιές με την κλοπή μηχανημάτων και υλικών ποσού άνω των 50.000 ευρώ!

Όπως μας ενημέρωσαν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας κ. Βασίλης Μπίλης και ο γραμματέας κ. Δημήτρης Πούλιος (τηλ. 6944944082), η πρώτη λεηλασία έγινε τον περασμένο Ιανουάριο – Φεβρουάριο όταν εκλάπη ολόκληρος κινητήρας κόστους 6.000 ευρώ

Τότε η διοίκηση του ΤΟΕΒ τοποθέτησε ενισχυμένες κλειδαριές, αλλά… αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους κακοποιούς που αλωνίζουν ελεύθερα ολόκληρη την περιοχή της Ακαρνανίας να ολοκληρώσουν το … εύκολο, όπως καταδεικνύεται «έργο» της λεηλασίας του μηχανολογικού συγκροτήματος, αφαιρώντας χοντρό (ενισχυμένο με χαλκό) καλώδιο μήκους 500 μέτρων και ξηλώνοντας οποιοδήποτε υλικό που προσπόριζε στους αδίσταχτους κλέφτες εύκολο κέρδος, με τη βοήθεια προφανώς άγνωστων (όπως πάντα) κλεπταποδόχων! Η ζημιά εκτιμάται σε πάνω από 25.000 ευρώ, η οποία μαζί με τις δαπάνες επανεγκατάστασης ξεπερνά το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η διοίκηση του ΤΟΕΒ αποτάθηκε, όπως κάνουν όλα σχεδόν τα θύματα, στην Αστυνομία, όπου κατατέθηκε και η γνωστή και χωρίς κανένα ποτέ ουσιαστικό αποτέλεσμα μήνυση … κατ΄ αγνώστων! 

Κι όπως μάλιστα μας ενημέρωσε η διοίκηση του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας, η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία δεν ενδιαφέρθηκε ή δεν προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει στη γνωστή διαδικασία ανίχνευσης τυχόν αποτυπωμάτων. Αντιθέτως, η διαδικασία της καταγγελίας σταμάτησε με την κατάθεση της μήνυσης αυτής και σίγουρα εκεί θα … τελειώσει! Προς χαράν και αγαλλίαση των κακοποιών που λυμαίνονται όχι μόνο την περιοχή της Ακαρνανίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας !

Τι κάνουμε, λοιπόν; Τι γίνεται, λοιπόν; Ολόκληρος κινητήρας εκλάπη! Πού «μεταβιβάστηκε»; Ένας τεράστιος όγκος ειδικού καλωδίου 500 μέτρων αφαιρέθηκε! Πού «πουλήθηκε»; Απλά ερωτήματα που κάνουν να ανατριχιάζουν οι πολίτες, να ανησυχούν οι πολίτες από ένα κράτος που έχει μάλιστα ονοματίσει ένα υπουργείο σε «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», της περιουσίας του, της περιουσίας του λαού!

(* Ο Δημήτρης Στεργίου γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας και είναι  επαγγελματίας δημοσιογράφος με μακρόχρονη ιστορία στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο