Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Βούλιαξε από κόσμο η Νήσσα Κατούνας στο 3ο Αντάμωμα καβαλάρηδων!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου το 3ο Αντάμωμα καβαλάρηδων, συγκεντρώνοντας πάνω από 10.00 χιλιάδες χιλιάδες κόσμο, γεμίζοντας ασφυκτικά την γραφική περιοχή Νήσσα στην Κατούνα. Tο 3ο αντάμωμα τα είχε όλα. Χιλιάδες κόσμος...
ΔEIΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

... οργάνωση, φροντίδα, φιλοξενία, επίδειξη αλόγων, τρεχούμενα νερά, δωρεάν ψητή προβατίνα, γλέντι και προπαντός ένα ζεστό χαμόγελο για όλο τον κόσμο. Τα παιδιά του ιππικού Ομίλου Κατούνας που ήταν οι οικοδεσπότες μαζί με τους συνεργάτες τους εθελοντές αποδείχθηκαν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ξηρομερίτικης φιλοξενίας.

Όλα άρχισαν στην ώρα τους, σ’ ένα μεγάλο ξέφωτο περιτριγυρισμένο από δέντρα δόθηκε η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των αλόγων να παρουσιάσουν τα άλογά τους και μάλιστα καλπάζοντας με μοναδικό τρόπο. Στην επίδειξη έλαβαν μέρος δεκάδες άλογα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να θαυμάσουνε τα περιποιημένα πανέμορφα άλογα με την πλήρη εξάρτησή τους (σέλα, χαλινάρια, πέταλα κ.λπ.) αλλά κυρίως να χαρούνε το μοναδικό καμαρωτό τρέξιμό τους.

Ακολούθησε διανομή δωρεάν ντόπιας πεντανόστιμης ψητής προβατίνας σε όλους και παραδοσιακό γλέντι, υπό τους ήχους τού κλαρίνου και των άλλων μουσικών οργάνων, με πολύ κέφι για χορό και τραγούδι.   Η Τοποθεσία Νήσσα ήταν ένας «παράδεισος» και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα άλογα, να συνευρεθούν, να χορέψουν, να γλεντήσουν, να φάνε δωρεάν ψητή προβατίνα, αλλά και να απολαύσουν την ηρεμία των κρυστάλλινων νερών, την οργιώδη βλάστηση, τις ομορφιές και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Να σημειώσουμε πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, οι Αντιδήμαρχοι Τζαβαλάς Δημήτριος, Φερεντίνος Θύμιος, Γούδας Μιχαήλ, Κομποτιάτης Παναγιώτης, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ξηρομέρου Ευθυμία Καραπάνου – Κολοβού και Παντελής Ψηλός, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας Κώστας Κασούρας, ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι από φορείς κα συλλόγους της περιοχής.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο