Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιτροπή αγώνα: Όλοι σήμερα Σάββατο (στις 10 πρωί) στη διαμαρτυρία στον Άγριλο ενάντια στη δημιουργία Κέντρου μεταναστών

Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Δημοτών Αμφιλοχίας, Ακτιου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου κατά του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη (Άγριλος)


Ο τόπος μας που κατοικείται από φιλήσυχους ανθρώπους ζει κι αυτός την οικονομική παρακμή. Όπως ολόκληρη η Ελλάδα. Και κάτι παραπάνω.
Βλέπετε η κύρια ασχολία μας που ήταν τα καπνά έπαψε να υπάρχει.
Αγωνιζόμαστε σκληρά να αλλάξουμε καλλιέργειες για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Φτάσαμε στο ανθρώπινο όριο αντοχής. Δεν έχει παρακάτω για μας. Αντί η Πολιτεία να σκύψει στις ανάγκες μας, να μας στηρίξει, μας φορτώνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της...

 ...Την παράνομη μετανάστευση. Ένα πρόβλημα που θέλει η ίδια να ξεφορτωθεί.
- Έτσι σε μια μικρή λωρίδα γης που βρέχεται από τη λίμνη Αμβρακία και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura, αποξηλώνει και μεταφέρει πυρομαχικά από έναν στρατιωτικό αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύσει σε αυτόν ανθρώπινες ψυχές. Ψυχές παράνομων μεταναστών που οι μεγάλοι αποφάσισαν να ρημάξουν τις χώρες τους για να αρπάξουν το φυσικό τους πλούτο. Όπως θέλουν να κάνουν και σε εμάς.
- “Γεωστρατηγικά συμφέροντα”, συνηθίζουν να το λένε με άλλα λόγια.
- Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν στρατιές έτοιμες να πέσουν στα νύχια των εμπόρων της ελπίδας. Συνεργούς βρίσκουν τους δουλεμπόρους που θησαυρίζουν.
- Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν ότι έχουν στα κυκλώματα για να αγοράσουν ελπίδα.. Μια ελπίδα που την ψάχνουν στον Παράδεισο των χωρών της βόρειας Ευρώπης.
- Ο τόπος μας δεν είναι για αυτούς προορισμός, είναι αναγκαστικό πέρασμα.
- Ένα πέρασμα που οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας αναγκάζουν να το κάνουμε φυλακή.
- Εμείς όμως δε δεχόμαστε να γίνει ο τόπος μας φυλακή κάποιων που είχαν άλλον προορισμό. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημά τους, αισθανόμαστε τον πόνο τους, όμως εμείς δε συμβάλλαμε στο παραμικρό για την κατάντια τους.
- Όσοι άφησαν το πρόβλημα να εξελιχθεί και δεν ξέρουν τώρα πώς να το συμμαζέψουν κωφεύουν. Υπέγραψαν τη συμφωνία του Δουβλίνου χωρίς να αναλάβουν και τις ανάλογες ευθύνες.
- Δε θα επιτρέψουμε να φορτωθεί το πρόβλημα στον τόπο μας που βρίσκεται κάτω από τα όρια των αντοχών του.     Μας φτάνει το δυσβάστακτο πρόβλημα της ανεργίας και της καλπάζουσας φτώχειας. Δε μπορούμε να φορτωθούμε κι άλλα.
- Σε αυτό το στρατόπεδο υπάρχουν αποθήκες μισοχωμένες στη γη, όχι κοιτώνες για φιλοξενία ανθρώπων. Ούτε είναι δυνατή η οργανωμένη φύλαξη.
- Η ανάγκη της αυτοσυντήρησης θα τους οδηγήσει σε κλοπές, διαρρήξεις σπιτιών, βιαιοπραγίες. Ίσως βιασμούς και δολοφονίες. Γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν και άνθρωποι κακοί. Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πλέον αξία.
- Τον τόπο μας δεν τον έχει αγγίξει ο ρατσισμός. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά είμαστε απολύτως αδύναμοι να βοηθήσουμε.
- Δεν πρόκειται να δεχτούμε να φορτώσει το κράτος σε εμάς, το πρόβλημα που δε γεννήσαμε εμείς. Αυτό το πρόβλημα το μεγάλωσε η κρατική απραξία.
- Εμείς στον αποθηκευτικό χώρο του στρατοπέδου της Αμφιλοχίας δε θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση κανενός. - Γιατί μέσα σε αυτό υπάρχει ιερός ναός.
- Γιατί θέλουμε, με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε να επιδιορθώσουμε το εκκλησάκι του 14ου αιώνα που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Γιατί θέλουμε η εικόνα της (που είναι επίσης του 14ου αιώνα) να στέκει για πολλά ακόμη χρόνια στο τέμπλο του ναού.
- Γιατί αυτός είναι δικός μας λατρευτικός τόπος και θέλουμε να τον σεβαστούν και οι άλλοι. Όπως σεβόμαστε τα ιερά τους και εμείς.
- Γιατί δεν θέλουμε αλλοίωση των παρθένων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας.
- Το σχεδιασμό σας αυτόν κ. υπουργέ δεν τον έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ: ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο